Salgın bulaşma dönemine geçti

Önümüzdeki 2 hafta kitlesel bulaşma dönemindeki salgın için oldukça önemli. Virüsün bulaşıcılığını azaltmak için ek tedbirler alındı. Bu tedbirler takip edildikten sonra salgının etkisine bakılacak. Eğer önlemler yetersiz kalırsa ek tedbirler devreye sokulacak.

Abone ol

Haber: Dilek Doğan

Kovid-19 kitlesel bulaşma dönemine geçti. Vakalarda büyük tırmanış var. Artık yakın çevremizde hasatalık daha çok görülüyor.

4 bini aşan hasta sayısı alarm veriyor. Koronavirüs Bilim Kurulu salgına karşı yeni tedbirleri devreye soktu. Önlemler 2 hafta boyunca takip edilecek.

35 milyon kişinin hareketinin yavaşlatılarak, bulaşın hız kesmesi planlanıyor.

Yetersiz kalması durumda ek tedbirler alınacak. Uzmanlar vatandaşların kurallara uymaması durumunda daha kısıtlayıcı önlemlerin devreye gireceğini belirtiyor.

Son çare olarak daha sıkı tedbirlerle İstanbul başta olmak üzere tüm yurtta tırmanışa geçen vakaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

ulusal.com.tr

Prof. Dr. Gökhan Önem uyardı: ''Kış aylarında kalp hastaları için ayrı riskler var' Sağlık Özel hastanelerin test fırsatçılığı Sağlık Salgında çember daraldı Sağlık Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Sağlık çalışanlarımızın omzundaki yük artıyor" Sağlık