Almanya'da 'hayır' rüzgarı

Türkiye Gençlik Birliği(TGB), yurtdışı temsilciliklerinde referandumda oy kullanma sürecinin başlamasına altı hafta kala Almanya’da referandum kampanyasını başlattı. Hannover, Berlin, Hamburg ve Frankfurt’ta ‘Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi’ başlığıyla konferanslar düzenlendi.

Abone ol

Türkiye Gençlik Birliği(TGB), yurtdışı temsilciliklerinde referandumda oy kullanma sürecinin başlamasına altı hafta kala Almanya’da referandum kampanyasını başlattı. Hannover, Berlin, Hamburg ve Frankfurt’ta ‘Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi’ başlığıyla konferanslar düzenlendi. Konferanslara konuşmacı olarak; 24. Dönem CHP İzmir Milletvekili ve Aydınlık Gazetesi yazarı Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Emekli Hava Pilot Kurmay Albay Osman Başıbüyük ile TGB Genel Başkan Yardımcısı Elif İlhamoğlu katıldı. Etkinliklere yoğun ilgi gösteren vatanseverler ‘hayır’da birleşti.

TGB Almanya Genel Başkanı Meram Tosun, 27 Mart ile 9 Nisan arasında yurtdışı temsilciliklerinde gerçekleşecek olan oy kullanma sürecinde ‘Hayır’ oyu için Köln, Hamburg, Hannover, Frankfurt ve Berlin gibi birçok kentte çalışmalara başladıklarını belirtti.

Aydınlık Avrupa temsilcisi Beyhan Yıldırım da Avrupa’da yaşayıp oy kullanma hakkına sahip olan 3 milyon seçmenin referandum sonuçlarını etkileme potansiyeline dikkat çekti ve sıkı bir çalışma ile Türkiye’nin geleceğine Avrupa’dan önemli katkılar sunulabileceğinin altını çizerek, dinleyicileri çalışmalara davet etti.

BİRLEŞTİRİCİ OLACAĞIZ

TGB Genel Başkan Yardımcısı Elif İlhamoğlu, başkanlık anayasası ile İstiklal Savaşında kurulan Millet Meclisi’nin işlevini kaybedeceğini ifade ederek‘‘Kıbrıs tehlikedeyken, Suriye savaşı ve Türkiye’nin müdahalesi sürerken, Ege’deki adalarımız Yunan işgali altındayken ve ekonomimiz yalpalanırken büyük krizlerde çözüm üretmiş ve milli refleksimiz olmuş meclisimizi elimizden almak istiyorlar ve milli birliğimize saldırıyorlar’’ dedi.İlhamoğlu, evet oyu vermeyi düşünen yurttaşların ötekileştirmeden, birleştirici bir üslupla ikna edilmesi gerektiğini belirtti.

ANAYASAYI KİM HAZIRLADI

Birgül Ayman Güler, yeni anayasanın oldukça hızlı ve meçhul bir hazırlanma süreci sonrası tasarlanıp meclise sunulduğuna dikkat çekerek ‘‘Kim bu anayasayı hazırladı, bilinmiyor’’ dedi. Ayrıca karmaşık yapıya sahip ve yorumlanması uzmanlık bilgisi gerektiren 18 maddenin kabulünü referandumda evet ile hayır cevaplarına indirgenmesini de eleştiren Birgül Ayman Güler, ‘‘Aslında sorusu olmayan ve somut olarak neyin oylanacağının bile kesinleşmemiş olduğu bir referandum ile karşı karşıyayız’’dedi.

Konferanslarda, Türkiye’yi bekleyen dış tehditler ile ilgili konuşan E. Hava Pilot Kurmay Albay Osman Başıbüyük, emperyalist ülkelerin bir taraftan Çin’in ‘eski ipek yolunu canlandırma’ stratejisini engellemek istediğini belirtirken, savaşın diğer sebebinin Ortadoğu’da ‘İkinci İsrail’ projesini hayata geçirmek olduğunu vurguladı. Türkiye-Rusya-İran işbirliğinin önemine vurgu yapıp, emperyalistlerin yalnızca böyle hem Ortadoğu’da hem de Kafkasya bölgesinde güç kaybedebileceğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Yapımcı ve yönetmen Murat Erakalın tutuklandı Gündem Karbonmonoksit zehirlenmesi: 3 ölü - Konya haberleri Gündem Cerattepe'de horonlu protesto Gündem Bingöl: Birleştirici olacak, AKP/MHP seçmenini kazanmaya çalışacağız Gündem