İtalya'da ölü sayısı 4032'ye yükseldi

İtalya'da yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı 627 kişi artarak 4032'ye yükseldi.

Abone ol

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs salgınında can kaybı 11 bini aştı.

Dünya genelinde Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısını 11 bin 417 olarak güncelledi.

Verilere göre, koronavirüs yüzünden "en fazla can kaybının yaşandığı ülke" 4 bin 32 kişinin hayatını kaybettiği İtalya oldu. Koronavirüs dolayısıyla ülkede, 37 bin 860 kişi tedavi görüyor.

İtalya'da virüsün yayılmasının önüne geçmek için yeni tedbirler alındı. Sağlık Bakanı Roberto Speranza’nın imzaladığı yeni talimatname doğrultusunda, tüm park ve bahçeler halkın erişimine kapatıldı. Açık hava etkinlikleri de yasaklandı.

Yeni talimatta, halka sadece evinin yakınında bireysel şekilde spor yapması öngörülürken, kişilerin arasına 1 metre mesafe koyması gerekliliği vurgulandı.

Bakan Speranza’nın talimatına göre, ikinci ya da yazlık evlere yapılan seyahatler de yasaklandı. Ülkede demir yolu ve göl kenarlarındaki gıda ve içecek satan büfeler de kapatıldı. Sadece otoyol, hastane ve havaalanlarındaki büfeler açık kalabilecek.

Söz konusu tedbirler 25 Mart’a kadar geçerli olacak, gerekirse bu tarih uzatılacak.

Ayrıca İtalya'da daha sıkı kontrol için ordu sokağa çıkıyor. Milano sokaklarında askerler görev yapmaya başladı. Ordunun, yeni tip koronavirüsün Avrupa’daki merkez üssü haline gelen İtalya’da halkın sokağa zorunlu olmadıkça çıkmamasını denetlemek üzere askerlerin şehir merkezlerinde görevlendirilmesi planlanıyor.

ulusal.com.tr

İsrail'de yeni tip koronavirüs vaka sayısı 883'e ulaştı Dünya İran'dan yeni koronavirüs kararları Dünya İran'da koronavirüs salgını: 1556 ölü Dünya Kolombiya Kovid-19 nedeniyle gelecek hafta tam karantinaya girecek Dünya