Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu: ''Tutuklanan üreticiler serbest bırakılmalı''

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, tütün üreten üreticilerin tutuklanmasının yanlış olduğu söyledi. Feyzioğlu, ailesinin karnını doyurma derdine düşen üreticiye destek verdi.

Abone ol

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Adıyaman'daki tütün üreticisinin tutuklanmasına tepki gösterdi.

Tütün satışına sınırlama getiren ve ihlal edenlere 3,5 yıl hapis cezası öngören yasaya karşı Adıyaman'daki tütün üreticisi ekmeğinin peşine düşmüştü.

Binlerce araçla Adıyaman'da yolları kesen üreticilerden bir kısmı cuma sabahı gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen çiftçilerden 10'u tutuklanmıştı.

Tütün üreten çiftçilerin tutuklanmasının yanlış olduğunu belirten Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, ''Bir taraftan insan hakları eylem planı ile tutuklama engellenmeye çalışılıyor. Diğer taraftan tutukluluk ceza olarak kullanılıyor. Yapılan uygulama yanlış. Tutuklama suçu önleme amaçlı bir tedbir değildir. Suçu önlemek yargının değil güvenlik güçlerinin işidir'' dedi.

Feyzioğlu, yapılan yanlış uygulamanın iyi niyetli insanları devlete karşı öfkeli duruma getirdiğini vurguladı. Yargı reformu çabalarının da bu yanlış uygulamalardan olumsuz etkilendiğini belirtti ve şunları söyledi:

- Dosyanın ayrıntılarını bilmemekle birlikte sadece toplantı ve gösteri yürüyüşü yasasına aykırı davrandılar diye tutuklama doğru değildir. Tutuklama delil karartma ihtimaline karşı yapılır. Öğrendiğim kadarıyla burada delil karartacak bir durum yok. Eğer suç işlemişlerse yargılanırlar. İstisnai bir yöntem olması gereken tutuklama yanlış olmuştur. Alınan bir karara tepki gösteren tütün üreticileri delil mi karartacaklar? Ne yapmışlar? Tutuklanan tütün üreticileri serbest bırakılmalıdır.

2021 bedelli askerlik ücreti ne kadar? MSB duyurdu Gündem Müsilajla mücadelede 7 ana öncelik belirlendi Gündem HDP’li Gergerlioğlu yeniden milletvekili Gündem İttifaklara kademeli seçim barajı Gündem