Sokağa çıkma yasağı uzayacak mı? Resmi açıklama geldi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye’nin IMF’den kredi isteyeceğine yönelik iddiaları yalanladı. Kalın, “IMF diye bir gündemimiz yok” yanıtını verdi. İbrahim Kalın ayrıca koronavirüsle mücadele sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Sürecin normale dönebilmesi için tedbirlere uyulması gerektiğinin altını çizdi.

Abone ol

Türkiye’nin IMF’den kredi alacağına yönelik iddialar yalanlandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin konuştu. Yeni tip koronavirüsün ekonomiye etkisini değerlendirdi. Türkiye’nin Uluslararası Para Fonu olan IMF’den kredi isteyeceğine yönelik iddialara yanıt verdi. Kalın, “Türkiye’nin IMF ile yeni bir anlaşma, yeni bir kredi almak gibi bir durumu gündeminde yok. Krizin merkezi doğudan batıya doğru hareket ediyor. Ama bu küresel krizden hep birlikte çıkacağız” dedi.

Salgın sürecinin ne zaman sona ereceğine ilişkin de konuştu İbrahim Kalın. Salgını durdurabilmek için tedbirlere uyulmasına dikkat çekti, “Kesin olarak ‘bu tarihte biter’ diye bir öngörüde bulunmak gerçekten çok zor” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü,sokağa çıkma yasağının devam edip etmeyeceğini de değerlendirdi. “Bununla ilgili kararlar biraz olayın seyrine göre şekillenir. Tekrar olabilir” dedi. Vatandaşların panik havasında olmaması için de uyarılarını sıraladı. İhtiyaçların karşılanması noktasında hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini vurguladı.

ulusal.com.tr

Bağışlar azaldı, kan stokları tükeniyor Gündem KKTC sınırlarını 30 Nisan'a kadar kapattı Gündem Türkiye'de koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 1198'e yükseldi Gündem İnfaz düzenlemesi teklifi TBMM Genel Kurulunda Gündem