BDP-Taşnak görüşmesinde neler konuşudu

BDP ile Ermenistan'ın Taşnak Partisi arasındaki işbirliği görüşmeleri hız kazandı. BDP ile Taşnaksütyun temsilcileri haftasonu İstanbul'da, daha sonra da Diyarbakır'da, biraraya geldi. Görüşmelerde iki partinin hedefleri doğrultusunda işbirliği yapmasının önemi vurgulandı.

Abone ol

BDP ile Ermenistan'ın Taşnak Partisi arasında son dönemde işbirliği görüşmeleri yoğunlaştı. Görüşmeler önce ABD'nin başkenti Washington'da, ardından İstanbul ve Diyarbakır'da yapıldı.

İki partinin temsilcileri BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ABD ziyareti sırasında biraraya geldi. Görüşmede BDP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür de yer aldı. Toplantıda, Türkiye'de Kürt ve Ermeni halklarının işbirliği görüşüldü. Toplantı sonunda BDP ve Taşnak yetkilileri Türkiye'nin doğusunu Ermeni toprağı olarak gösteren bayrağın önünde poz verdi.

BDP ve Taşnak temsilcileri, Cuma günü de İstanbul'da buluştu. Buluşmaya, BDP'den Nazmi Gür ve Ermenistan'tan Sosyalist Enternasyonel Başkan Yardımcısı Mario Nalpatian katıldı.

Toplantıda, süregelen Ermeni-Kürt işbirliği, "Batı Ermenistan ve Kürdistan meselelerinin" konuşulduğu belirtildi. Parti temsilcileri, "Ermeni ve Kürt milletlerinin milli ve demokratik isteklerinin de vurgulandığını" ifade etti.

Ermeni Taşnaksütyun Partisi'nin gençlik kolları temsilcileri, haftasonu Diyarbakır'da yapılan BDP Gençlik Kurultayı'nda da yer aldı. Kurultaya Taşnaksütyun Gençlik örgütünden Sarkis Değirmenjiyan ve Rupen Janbazian katıldı. Yapılan konuşmalarda, "özellikle günümüzün değişen Orta Doğu'sunda işbirliği yapılmasının önemine" vurgu yapıldı.

ulusalkanal.com.tr

“Karşımızda polis değil, cinayet şebekesi var“ Gündem Yeni yılda yeni yasaklar! Gündem “El Kaide Türkiye'de bombalı saldırı yapacak“ Gündem Kar ve fırtına etkisini gösterdi Gündem