‘A8 lobisi’nin başı Yiğit Bulut mu?

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Başkanı Mehmet Bostan’ın görevden alınması sonrası tartışmalar sürüyor.

Abone ol

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Başkanı Mehmet Bostan’ın görevden alınması sonrası tartışmalar sürüyor. Hatırlanacağı üzere TVF’deki iç çekişmeleri Bloomberg gündeme taşımıştı. İki farklı cephenin anlaşamaması sonucu fonun etkisiz kaldığının ifade edildiği haberde, bir tarafın piyasa spekülasyonu diğer tarafın ise alt yapı yatırımlarından yana tavır koyduğu öne sürüldü. Haberde, cepheler Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım diye ayrıldı. Ancak Aydınlık’ın edindiği bilgilere göre bu doğru değil. Damat Berat Albayrak ile hareket eden cephe ile Başbakan Yıldırım ile hareket eden iki ayrı cephe söz konusu.

O HABERE SERT TEPKİ

Bloomberg’in haberine ilk tepkiyi Star’daki köşe yazısında TVF Yönetim Kurulu’nda da yer alan Cumhurbaşkanı Danışman Yiğit Bulut verdi. Bulut “FETÖ ağzıyla Blommberg servisi” başlıklı yazısında, haberin “uydurma, yalan ve hayal ürünü” olduğunu öne sürüp sert ifadeler kullanarak, ileride konuya açıklık getireceğini okurlarına duyurdu. Bloomberg’in haberi 7 Eylül’de yayınlandı. Aynı gün akşamı Gazete Habertürk Yazarı Sevilay Yılman (Sabah’ın eski yazarı) Twitter’dan “Türkiye Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan görevden alınmış yerine vekaleten borsa başkanı Himmmet Karadağ getirilmiş” diye yazdı. Haber sitelere düştü.

8 Eylül sabahı Bostan’ın görevden alındığı AA’nın geçtiği haberle doğrulandı. Aynı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan seyahati öncesi yaptığı açıklamada, hedeflenenin olmadığına dikkat çekerek, TVF’nin Başbakan’a bağlı olduğunu, kararların istişare ile alındığını ve görevden alma kararını da Başbakan’ın aldığını vurgulayarak, Kazakistan dönüşü reorganizasyon adımlarını atacaklarını bildirdi.

Dün ise Sevilay Yılman köşesinde TVF’deki değişimi ilk kendisinin duyurduğunu hatırlatarak, yeni başkan için uzlaşma sağlandığını ancak henüz ismini açıklayamayacağını söyledi.

SABAH YAZARI HEDEF ALDI

Hürriyet Yazarı Ertuğrul Özkök ise, Bostan’ı Külliye danışmanlarının görevden aldırdığı yönündeki iddiaları köşesine taşıyarak, “Yönetim kurulu üyelerinin bir bölümü altlarına ‘Audi 8’ araba çekilmesini istiyormuş” dedi. Özkök, “A8 lobisi” adını verdiği grubun başındaki ismin de Ankara’da herkesin dilinde olduğunu yazdı. Hatırlanacağı üzere bu yılın Mart ayında CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, Külliye danışmanı Yiğit Bulut’a 850 bin TL’lik Audi alındığını öne sürerek, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi vermişti.

TVF haberine en sert tepkiyi Yiğit Bulut’un vermesi dikkat çekerken, dün Sabah Yazarı Dilek Güngör’ün “Bakanların 180 günlük eylem planları Başbakanlık’ta bekletiliyor” konulu köşe yazısı ise, “Damat Berat cenahı, Binalı Yıldırım’ı sıkıştırıyor” yorumlarına neden oldu./Aydınlık

Gül: Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldıran terörist SİHA'larla vuruldu Gündem Star yazarı: Erdoğan Amerika'ya gitmemeli, yığınla risk var! Gündem Ahmet Takan yazdı: Sır gibi saklanan ziyaret Gündem Başbakan Yıldırım: Ülkemizi hiçbir güç durduramayacak Gündem