Devlete kömür yerine taş sattılar!

301 madencinin hayatını kaybettiği madeni işleten Soma A.Ş'nin devlete kömür yerine taş sattığı ortaya çıktı. Sayıştay, 2013 yılında devlete satılan 1 buçuk milyon ton kömürü incelemeye aldı. Madenin 780 bin tonunun kömür değil taş olduğu belirlendi.

Abone ol

Soma'da alınmayan güvenlik önlemleri nedeniyle 301 madenciye mezar olan madeni işleten Soma A.Ş'nin devlete kömür yerine taş sattığı ortaya çıktı.

Skandal , Sayıştay'ın şirketin sattığı kömüleri incelemeye almasıyla ortaya çıktı. 2013 yılında devlete satılan 2.3 milyon ton kömürün 1 buçuk milyon tonu incelendi.

Sayıştay’ın incelemeye aldığı 1 milyon 549 bin 311 ton karışım yıkamaya verildi. Bundan da sadece 768 bin 791 ton temiz kömür elde edilebildi. Kalan 780 bin 520 ton taş ve işe yaramayan madde ise çöpe gitti.

Bu yöntemle devletin 49 milyon Liraya kadar zarara uğratıldığı belirlendi.

Skandal bununla da sınırlı değil. Anlaşmaya göre, devletin 2 bin 250 kalorinin altındaki kömürü reddetme imkanı var. Ancak Sayıştay raporlarına göre, 2013 yılının 10 ayında bu standardın altındaki kömürler de satın alındı.

Raporda en alt sınır olan bin 800 kalorinin altındaki kömürlerin bile satın alındığı ve sözleşmeye uymayan şirkete ceza kesilmediğine dikkat çekildi.

ulusalkanal.com.tr

Facebook'tan bomba yenilik! Gündem İyi haber geldi! Bulundular! Gündem TSK'dan kaçırılan Astsubay ile ilgili açıklama Gündem Havada panik! THY uçağı geri döndü! Gündem