Yunanistan'a Çin yardımı

Yunanistan’daki krizle ilgili dünyanın farklı cephelerinden önemli açıklamalar gelmeye devam ediyor. Çin'in Yunanistan’da çıkacak referandum sonucuna göre Atina'ya bir yardım planı hazırlayacağı belirtiliyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias da Yunanistan’ın Rusya’yla yapacağı anlaşmaların Avrupa’yı ilgilendirmediğini söyledi. IMF ise Yunanistan borçlarının bir kısmını silebileceğini duyurdu

Abone ol

Yunanistan’daki kriz hakkında farklı cephelerden hamleler yapılmaya başlandı. Çin Halk Cumhuriyeti, Yunanistan’ın Avro Bölgesi'nden çıkmaması için bu ülkeye yardım edecek. Çin refaranduma kadar müdahil olmayacak fakat çıkacak karara göre yardım planını devreye sokacak.

Bu yorum Sputnik’e konuşan Rusya Modern Kalkınma Enstitüsü uzmanı Nikita Maslennikov ile Çin Sosyal Bilimler Akademisi Kantitatif ve Teknik Ekonomi Uzmanı Fan Mingtai’ye ait.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias'dan da Atina'nın Avrasya ile kurduğu ilişkilerin süreceği mesajını içeren ifadeler kullandı. Kotzias “Rusya’yla yapacağımız anlaşmalar Avrupa’yı ilgilendirmez” dedi.

İtalya RAİ TRE Kanalına konuşan bakan, Alman ve İtalyan mevkidaşlarının da Putin ile görüştüğünü belirtti. Avrupa’nın onlara melek muamelesi yaparken Yunanistan’a şeytan muamelesi yaptığını ve bu konuda çifte standart olduğunu savundu.

IMF ise Yunanistan’ın önümüzdeki 3 yıl içinde 50 milyar dolar ödemesi gerektiğini fakat bu zor durumundan dolayı borçlarının bir kısmının silinebileceğini açıkladı

Diğer önemli bir yorum ise dünyanın en büyük yatırım bankası Goldman Sachs uzmanlarından geldi. Durumu Sputnik' e değerlendiren Uzmanlar, Yunanistan’ın avro bölgesinden çıkmayacağını çıkarsa da büyük bir felaket olacağını söyledi. Uzmanlar Yunanistan’ın avro bölgesinden çıkması halinde bütün balkan Ülkerlini krize sokacağını ayrıca Çin’i yüzde 2,2, Hindistan’ı yüzde 2,6, Tayland’ı ise yüzde 1 oranında etkileyeceğini belirtti.

Öte yandan Avrupa Birliği İstikrar Fonu’ndan yapılan açıklamada Yunanistan’ın borcunu ödeyemeyeceği ve resmen temerrüde düştüğü belirtildi.

İran'dan çok sert açıklama! Dünya ''PYD etnik temizlik yapıyor'' Dünya Sosyal medya yalanları ve Çin! Dünya Kremlin Sözcüsü açıkladı! Dünya