1,3 tonluk boğa 'Paşa' sahibini bekliyor

Yarın arefe, Salı günü bayram. Kurban pazarlarında alışveriş sürüyor, sıkı pazarlıklar yapılıyor. Sizi önce Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesi, ardından da Erzincan'daki kurban pazarına götüreceğiz.

Abone ol

"Yasin" kurban pazarının gözdesi oldu.

Trakya'nın çeşitli bölgelerinden getirilen kurbanlıklar, pazarlarda alıcılarıyla buluşuyor.

Küçükbaş hayvanlar 800 ile 2 bin lira arasında değişen fiyatlardan alıcı buluyor.

Babaeski'nin Nadırlı köyünden Lüleburgaz'a pazara getirilen 140 kilogram ağırlığındaki "Yasin" adlı koç, büyüklüğüyle dikkati çekerek, pazarın gözdesi oldu.

2 bin 750 lira değerle satışa çıkarılan koçu gören vatandaşlar fotoğraf çekiyor. Koçun sahibi Fatih Çavaş ise İri yapısı ile kendisini belli eden koçu 3 yıldır özenle beslediğini söylüyor.

Erzincan'daki kurban pazarının gözdesi ise 1,3 tonluk boğa; "Paşa".

Kentteki hayvan pazarında sıkı pazarlıklar sürerken 24,5 bin liradan satışa sunulan 1,3 tonluk "Paşa" büyük ilgi görüyor.

Besici Hüseyin Akbuluto'nun Paşa konusunda iddialı.. Akbuluto, "Meydanı gezin, bundan başka bir 'Paşa' bulamazsınız. Hem iri hem iyi hem de kilosu iyi. Pazarda ve hatta Doğu Anadolu Bölgesi'nde en iri tosun olduğunu iddia ediyorum. " dedi.

Höyükte kaçak kazıda gazdan etkilenip fenalaştı Yurt Araç arızalanınca her şey ortaya çıktı Yurt Kurban bayramının gözdesi onlar; iş yetiştiremiyorlar Yurt Kavurucu sıcaklar isota lezzet katıyor Yurt