Doğu Perinçek Beşar Esad'la görüştü! İşte o görüşme!

Dünyanın gözünü çevirdiği Suriye'de, Batı Asya'da emperyalizme karşı büyük birliğin fitili ateşleyen görüşme yapıldı

Abone ol

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek başkanlığındaki Türkiye heyetini kabul etti. 1 saat 45 dakikalık görüşmede, emperyalizme ve teröre karşı bölgesel birlik mesajları verildi. Güvenlik, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda ortak çalışma kararı alındı.

Dünyanın dikkatini bölgeye çevirdiği bir zamanda, Suriye'de oldukça önemli bir buluşma gerçekleşti. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek başkanlığındaki Türkiye heyeti, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad tarafından kabul edildi.

Şam'da yapılan görüşmede Beşar Esad konuklarını kapıda karşıladı.

Atmosfer oldukça sıcaktı. Esad, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Ziyaretin önemine vurgu yaptı.

"Bugün bizi ziyaret ettiğiniz için ben çok mutluyum. İki senedir hiçbir Türkiye Türkiye heyeti ile bir araya gelemedik. Aslında onlar bizi ziyaret etmediler. Böyle bir zamanda sizin bu ziyareti yapmış olmanız aslında çok isabetlidir. Sadece Suriye değil, tüm Arap dünyasına çok önemli bir mesaj verdiniz. Son dönemlerde özellikle bazılarının kanaatinde Türkiye'nin düşman olduğu izlenimi meydana geldi. Ve siz aslında bu ziyaretinizde "biz Türkler ve siz Araplar kardeşiz" mesajını verdiniz."

Esad, AKP hükümetiye Türk halkının Suriye konusunda farklı tutum sergilediğini vurguladı. Suriye ile Türkiye'nin kader birliğini anlattı.

"Özellikle bu bölgenin kaderini, bu bölgenin geleceğini bizim, Türkler ile Suriyelilerin belirlemesi bizi mutlu eder. Türkiye'nin bölünmesi Suriye'nin bölünmesi, Suriye'nin bölünmesi de Türkiey'nin bölünmesidir. Teknoloji ve iktisadi alanda Türkiye-Suriye işbirliği tüm bölge için hayırlı olacaktır."

Bölgenin önemine dikkat çeken Esad, "Özellikle Akdeniz, Karadeniz, Hazar Denizi, Körfez Denizi aslında burası dünyanın kalbidir. Ancak bu yerlerdeki devletler için adam gibi adamlar gerekiyor" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de önce heyeti tanıttı.

"Biz çeşitli görüşlerden ve partilerden, bağımsızlardan ve milli şahsiyetlerden oluşan bir Türkiye heyetiyiz"

Perinçek "Amerika'nın salıdırısı Suriye’den döndü. Musul operasyonu da başarısızlığa mahkum. Bölgemizde Münafık Kardeşler kaybediyor. Yobaz terörünü kışkırtanlar kaybettiler. Şimdi sıra Münafık Kardeşiler’in Türkiye’de yıkılmasına geldi" dedi.

Perinçek, Türkiye, Suriye, Irak, İran, Lübnan, Mısır ve Azerbaycan’ın elbirliği yaparak terörü bitirebileceğini, "yedi ülke ve yedi deniz" stratejisinde Beşar Esad ile fikir birliği olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından heyetler basına kapalı görüşmeye geçti. 1 saat 45 dakika süren görüşmede güvenlik, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda ortak çalışma kararı alındı. Toplantıda tam bir mutabakat sağlandığı açıklandı. Görüşmenin ardından Esad Türkiye Heyeti’ni kapıya kadar uğurladı.

Eski CHP'li AKP'den aday adayı! Gündem Bahçeli'den sert sözler: Ahmaklık ve gaflettir Gündem Sema Arsu: Vatan'da birleşenlere güveniyoruz Gündem YSK'dan propaganda yasağı Gündem