Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da konuştu

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mülteci krizine ilişkin olarak, "2.5 milyon insana ev sahipliği yaptık kapımızı açtık. Mültecilere yaptığımız harcamalar 9 milyar dolardır. 417 Milyon dolar dış ülkelerden aldığımız yardımdır. Dolar kürü olarak yardım aldık fakat vicdan kürü olarak almadık" dedi.

Erdoğan, Uludağ Üniversitesi'nde, "Türkiye’nin İnsani Diplomasisi" konulu panel ve Fahri Doktora Tevcih Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Gece gündüz demeden mücadelemize devam edeceğiz.

2015-2016 eğitim yıllarının Uludağ Üniversitesi öğrencilerimize hocalarımıza hayırlı olmasını temenni edeceğim.

Ahmet Hamdi Tanpınar Bursa'yı anlatırken bu şehirde çok daha başka ve derin ikinci zaman vardır diyor.Bursa adımınızı attığınızda sizi kuşatan şehirdir.Osmanlıları kuran inşa eden bir şehirdir Bursa.2023 hedefleri doğrultusunda yürüdüğünü görüyoruz.Uludağ Üniversitesi şehrimize ve bölgemize önemli katkılarda bulunmaktadır.

Türkiye'nin son 13 yılda katettiği mesafenin görüldüğü alanlardan biri insani yardımlardır. 2002'den önce alan el konumundayken 2015'te veren el konumuna ulaştık.2002 yılında ne haldeyken şimdi 140'ın üzerinde değişik alanlarda yardım eden ülke konumuna geldik.Dünya'nın en cömert 3. ülkesi olduk.Ülkemiz yardımlarını en çok arttıran ülke olmuştur dünyada.Bizim petrollerimiz yok fakat anadolu büyüklüğünde vicdanımız var.

Canlarını kurtarmak için sığınan 2.5 Milyon insana ev sahipliği yaptık kapımızı açtık. Mültecilere yaptığımız harcamalar 9 milyar dolardır. 417 Milyon dolar dış ülkelerden aldığımız yardımdır. Dolar kürü olarak yardım aldık fakat vicdan kürü olarak almadık. Hem merhametimizi hem de insalığımızı büyüterek taşıdık.Öyle bir medeniyetiz ki paylaşmanın kıymetini biliyoruz. Komşusu açken tok yatmayı ayıplayan bir medeniyetin mensubuyuz. Bunlara birileri hiç değer vermeyebilir ama bizim ecdadımız oralarda şehit olmuşsa onları yeniden ayağa kaldırmak bizim hedefimizdir.

Bakanlar Kurulu toplandı Gündem Hidayet Karaca, Fethullah Gülen'i 137 kez aradı! İşte o özel talimat hattı Gündem Tanık mühendisin anlattıkları kahretti Gündem 'Koku alamamak alzaymırın habercisi olabilir' Gündem