Suriye'den ABD'yi bombaladı

Amerika'nın aykırı sesi eski Senatör Richard Black Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a destek için Şam'a gitti. Cumhuriyetçi aday Ted Cruz'un danışmanı olan Black, Şam'dan Washington'u adeta bombaladı. Black, Suriye Ordusu’ndaki mücadele azmini "inanılmaz" olarak tanımladı, kendi ülkesi içinse "Ne yazık ki CIA teröristlerle saf tutuyor" dedi.

Abone ol

Amerikan özel kuvvetleri terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG 'ye destek için Suriye'nin kuzeyine ayak bastı, eski Amerikalı senatör Richard Black Şam'dan Washington'u bombaladı.

Cumhuriyetçi aday Ted Cruz'un danışmanı olan Black, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a destek için Şam'a gitti.

Black, Suriye'nin Birleşmiş Milletler Temsilcisi Beşar el Caferi ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Beyaz Saray'ın dış politikasını yerden yere vurdu, Suriye ordusuysa övdü.

Kendisi de eski bir havacı olan ve Vietnam savaşında görev yapan Black, Suriye Ordusu’ndaki mücadele azmini “inanılmaz” olarak tanımladı. Amerikalı siyasetçi kendi ülkesi içinse “Ne yazık ki CIA teröristlerle saf tutuyor. 2012'deki krizin başında CIA Ürdün'de her ay 200 kadar terörist eğitti. Şimdi o teröristler Brüksel ve Paris'te kendini patlıyor" ifadelerini kullandı.

Suriye anayasına vurgu yapan Black, Anayasayı incelediğini ve okuduğunu söyledi, "bu anayasa ekleyecek bir şey yok" dedi.

Haber-Kamera: Mehmet Kıvanç

ulusalkanal.com.tr

Hamaney'den 1 Mayıs mesajı Dünya Hamaney'den 1 Mayıs mesajı Dünya BM'den Suriye çağrısı Dünya BM'den Suriye çağrısı Dünya