İsveç okulundaki saldırganın Neo Nazi olduğu ortaya çıktı

Mülteci kamplarına son bir haftada 6 saldırının düzenlendiği İsveç'te bu kez bir okula baskın düzenlendi. 23 yaşındaki saldırgan Kronen okulunda 2 kişiyi öldürdü, 2 kişiyi de ağır yaraladı. Saldırganın Neo Nazi sempatizanı, hayatını kaybedenlerin de Iraklı öğretmen ve öğrenci olduğu öğrenildi.

Abone ol

İsveç’in Trolhatten bölgesinde yüzde 90'ını göçmenlerin oluşturduğu bir okula saldırı düzenlendi. 23 yaşındaki saldırgan, elinde kılıç ve silahla okuldakilere saldırdı. Saldırıda 2 kişi öldü, 2 kişi ağır yaralandı.

Bölge emniyet müdürlüğünde yapılan basın açıklamasında, saldırganın lisede Nazizm’e ilgi duymaya başladığı belirtildi.

Saldırganın saçlarını Nazi modeli kestirdiği, Nazizm, Adolf Hitler ve diğer aşırı sağ gruplara sempati duyduğu, sosyal medyada göçmen karşıtı çok sayıda paylaşım yaptığı ifade edildi.

İsveç Gizli Servisi sözcüsü Fredrik Milder, soruşturmayı gizli servis elemanlarının yürüteceğini açıkladı.

400 Öğrencinin eğitim aldığı Kronen okulunda öğrencilerin yaklaşık yüzde 90’nını Ortadoğu ve Türkiye’den gelen göçmen öğrencilerin oluşturduğu öğrenildi. Olayda yaşamını yitiren 23 yaşındaki yedek öğretmen ve öğrencinin de Iraklı olduğu belirlendi.

Tedavi altına alınan 11 ve 15 yaşlarındaki iki öğrenci hayati tehlikeyi henüz atlatamadı. Polis, yaralı olarak hastaneye kaldırılan saldırganın linç edilmesini önlemek için hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Olaydan sonra Trolhatten bölgesinde tüm bayraklar yarıya indirildi ve yas ilan edildi.

Ünsal TURAN / GÖTEBORG

ulusalkanal.com.tr

Putin: Hız sınırını aştım Dünya ABD, Irak'ı tehdit etti Dünya ABD’de silahlı saldırı: Yaralılar var Dünya Fransa'da facia: Çok sayıda kişi öldü Dünya