ABD-Küba normalleşmesi iptal

Amerika Başkanı Donald Trump, Küba'yla ABD arasındaki normalleşme sürecinin sona erdirdiğini ve anlaşmayı tek taraflı olarak feshettiğini açıkladı.Trump, Obama yönetiminin, Küba ile aldığı ilişkileri normalleştirme kararının sadece Küba hükümetinin menfaatine olduğunu söyledi. Küba hükümetiyse Trump'ın açıklamalarını "eski zamanları hatırlatan düşmanca söylemler" olarak niteledi.

Abone ol

Amerika Başkanı Donald Trump, eski Başkan Barack Obama'nın Küba’yla başlattığı normalleşme sürecini iptal ettiğini açıkladı.

Trump, Amerika'da Kübalı göçmenlerin yoğunluklu olarak yaşadığı Miami'de yaptığı konuşmada, Obama'nın Küba politikasını eleştirdi. Donald Trump, Obama yönetiminin, 2014'ün sonunda Küba ile aldığı ilişkileri normalleştirme kararının sadece Küba hükümetinin menfaatine olduğunu söyledi.

Amerika'nın Küba politikasını değiştirdiklerini belirten Trump, "Derhal yürürlüğe girmek üzere, önceki ABD yönetiminin Küba ile yaptığı tek taraflı anlaşmayı iptal ediyorum." dedi.

Anlaşmanın Küba ve Amerika halkının menfaatlerini göz önünde bulundurmadığını kaydeden Trump, "Küba'ya yapılan yatırımlar ve turizm, doğrudan askeriyeye kazanç sağlıyor. Rejim parayı alıyor ve piyasayı kontrolü altında tutuyor." ifadesini kullandı.

Trump, bu süreçte iki ülkenin büyükelçiliklerinin görevlerine devam edeceğini açıkladı.

Trump'ın açıklamaları Küba'dan yanıt gecikmedi. Küba hükümeti, Trump'ın konuşmasının "eski zamanları hatırlatan düşmanca söylemlerle" dolu olduğunu belirtti.

Hükümetin resmi internet sitesinde ve televizyonda yayınlanan açıklamada, Küba'nın ABD ile çeşitli konularda müzakerelere devam etmek istediğinin altı çizildi. Açıklamada, "Son iki sene gösterdi ki iki ülke medeni bir şekilde işbirliği yapıp bir arada yaşayabilir" ifadeleri kullanıldı.

ulusal.com.tr

ABD destroyeri ile yük gemisi çarpıştı Dünya İsrail askerleri Kudüs'te 3 Filistinliyi öldürdü Dünya Trump, Küba ile başlatılan normalleşme sürecini iptal etti Dünya ÖSO grupları Suriye ordusuna katılıyor Dünya