Viyana'dan Türkiye açıklaması

Bulgaristan'ın Varna kenti, Türkiye-Avrupa Birliği zirvesine ev sahipliği yapmaya hazırlanırken Avusturya'dan Türkiye karşıtı bir açıklama geldi. Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, "Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki üyelik görüşmelerinin sona erdirilmesi gerektiğini" söyledi. AB Bakanı Ömer Çelik ise Kurz'a tepki gösterdi.

Abone ol

Gözler Varna'da yapılacak zirveye çevrilmişken Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz'dan (Sebastiyan Kurs'dan) Türkiye karşıtı bir açıklama geldi.

Alman Die Welt gazetesine konuşan Kurz (Kurs), Türkiye ile AB arasındaki üyelik görüşmelerinin sona erdirilmesi gerektiğini söyledi.

"Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde yeri yok. Türkiye ile AB arasındaki üyelik görüşmeleri, Kopenhag kriterleri artık uygulanmadığı için sonlandırılmalı."

AB Bakanı Ömer Çelik ise Viyana'ya tepki gösterdi. Çelik açıklamayı sosyal medya hesabından yaptı. Kurz'un (Kurs'un) Türkiye ile AB arasında müzakereleri sonlandırma çağrısına sert çıktı.

Ömer Çelik, "Kurz gibilere rağmen işimize bakıyoruz." dedi. "Her zamanki gibi ciddiye alınacak bir açıklama değil." ifadelerini kullandı

ulusal.com.tr

İHA tespit etti, SİHA vurdu Gündem Facianın yeni görüntüleri ortaya çıktı Gündem Türkiye-Avrupa Birliği zirvesi, Bulgaristan’ın Varna kentinde bugün yapılacak Gündem Afrin'de hayat normale dönüyor Gündem