Türkiye ile ilgili şok iddia doğru çıktı!

Uluslararası dinleme skandallarına bir yenisi eklendi. Almanya'nın saygın politika dergisi Der Spiegel, Alman dış istihbarat servisi BND'nin Türkiye'yi dinlediğini yazdı. Haberde, Alman hükümetinin 2009'da hazırladığı güncel görev profilinde, Türkiye'nin resmi hedef olarak yer aldığı belirtildi.

Abone ol

Alman Der Spiegel dergisi, çok tartışılacak bir dinleme iddiasını gündeme getirdi. Dergi Almanya'nın kısa adı BND olan Dış İstihbarat Servisi'nin, NATO partneri Türkiye'yi dinlediğini öne sürdü.

Habere göre Alman hükümeti, 2009'da hazırladığı güncel görev profilinde, Türkiye'yi resmi hedef olarak belirledi.

Alman İstihbaratı BND'nin ağırlıklı hedeflerini 4 yılda bir güncellediği ifade ediliyor. Güncel profilin ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın casusluk faaliyetlerinden dolayı yenilenmediği kaydedildi.

Der Spiegel haberinde, BND'nin en az bir kere de ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin görüşmesini dinlediği belirtildi. Benzer bir şekilde ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un, eski Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan ile 2012 yılında yaptığı görüşmenin dinlendiği öne sürüldü.

Alman güvenlik kaynaklarının bu dinlemelerin "tesadüfi" olarak gerçekleştiğini öne sürdü.

Temmuz başında Alman güvenlik birimlerinde çalışan 2 kişinin, ABD adına casusluk yaptıklarının ortaya çıkması, ABD ile Almanya arasında diplomatik krize yol açmıştı. Bunun üzerine ABD istihbaratının Berlin'deki en üst düzey temsilcisi, Almanya'nın talebi üzerine ülkeden ayrılmıştı.

ABD Ulusal Güvenlik Kurumu NSA'nın eski sistem analisti Edward Snowden'ın bir yıl önce sızdırdığı gizli belgelerde ABD istihbaratının, Başbakan Angela Merkel'in cep telefonunu dinlediği saptanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Van'da polise pusu! Gündem “Mısır'da devrim oldu“ Gündem İşçi Partisi Lideri Mihri Belli'yi anlattı: Çok şey borçluyuz! Gündem Komutanlardan F Tipi operasyonuna destek Gündem