Hürriyet gazetesine ikinci saldırı

Bağcılar'daki Hürriyet Dünyası binası bugün akşam 20.30 sularında ikinci saldırıya maruz kaldı.

Abone ol

Hürriyet Gazetesi'nin Bağcılar'daki merkez binası bu akşam yine saldırıya uğradı.

Saat 20.30 sıralarında daha çok gençlerin oluşturduğu grup araçlarla gazetenin önünde toplanmaya başladı. Kısa sürede sayıları artan grup, hakaret içeren sloganlar atmaya başladı.

Ardından, topluluktan ellerinde taş ve sopa bulunan yaklaşık 50 saldırgan, gazetenin iç bahçesine girdi. Saldırganlar, daha önce kırdıkları gazetenin ana girişindeki döner kapı ile yan kapıdan içeriye girmeye çalıştı. Ellerindeki sopa ve taşlarla camları kıran saldırganların gazeteye girmesini güvenlik görevlileri engelledi.

Bu arada, gazete bahçesinde görevlendirilmiş olan az sayıda polis memuru kalabalığı dağıtmakta güçlük çekti. Bir süre sonra polis ve güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle saldırganlar bahçe dışına çıkarıldı. Kısa süre sonra Çevik Kuvvet ekipleri gazeteye gelerek, toplanan topluluğun önüne set oluşturdu.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Başbakan Davutoğlu, Hürriyet Gazetesi'nin İstanbul'daki merkez binasına düzenlenen saldırılardan sonra resmi Twitter hesabından açıklama yaptı.

Başbakan, "Başta basın kuruluşları olmak üzere, siyasi parti merkezleri ve sivil vatandaşlarımızın mülklerine zarar vermek kabul edilemez. Terörün cezasını hukuk çerçevesinde güvenlik güçlerimiz ve yargı verecek. Kimse kendisini kanunun yerine koymamalıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Twitter hesabından "Bizim mücadelemiz sadece ve sadece teröriste karşıdır. Vatandaş olarak, tahriklere, provokasyonlara asla gelmeyerek, üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmiş oluruz." ifadelerini payaştı.

Erdoğan "Vatandaşlarımızdan terörle mücadele sürecinde sağduyularını ve metanetlerini muhafaza etmelerini rica ediyorum." dedi.

O gazeteciler sınırdışı edildi Medya Ulusal Kanal 07-13 Eylül yayın akışı Medya Aydın Doğan'dan Erdoğan'a mektup: Size karşı bir şey yapmadım Medya Davutoğlu'ndan tepki: sınırlı ve gülünç Medya