PYD/PKK ve IŞİD arasında zımni anlaşma

Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK koridorunu kesen Fırat Kalkanı Harekâtı'na başladığı günden bu yana PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ile IŞİD arasında hiç çatışma yaşanmadı. İki terör örgütü de Suriye Ordusu ve ÖSO'ya yönelik saldırılar yapıyor. Öte yandan, TSK desteğindeki ÖSO ise ilerleyişini sürdürüyor. Şu ana kadar 107 bölgede kontrol sağlandı.

Abone ol

Amerika adına Suriye'de faaliyet yürüten PYD ve IŞİD birbirleriyle çatışmayı bıraktı. Hedef Suriye Ordusu ve ÖSO...

Fırat Kalkanı Operasyonu başlamadan önce, PYD ve IŞİD özelikle Münbiç'te karşı karşıya geliyordu.

Batı'da ise Afrin bölgesinde iki terör örgütü arasında çatışma yaşanıyordu.

Ancak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat Kalkanı Harekâtı'na başladığı günden bu yana çatışmalar durdu. PYD ve IŞİD'in komşu olduğu bölgelerde; yani doğuda Münbiç, Batıda ise Afrin bölgelerinde hiçbir şekilde birbirleriyle çatışmaya girmedi.

Bu durum akıllara "zımni bir anlaşma mı yapıldı" sorusunu getirdi. İki terör örgütü de ÖSO ve Suriye ordusuna yönelik saldırıları arttırdı.

Öte yandan Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında ÖSO ile IŞİD arasındaki çatışmalar Uvayşiyah, Cubban, Tall Atiyah ve Tall Aşah'ta yoğunlaştı.

ÖSO bu bölgelerde büyük ölçüde kontrolü sağladı. IŞİD'in çıkarıldığı bölgeler mayın ve el yapımı patlayıcılardan temizleniyor.

Yaşanan çatışmalarda 3 ÖSO mensubu hayatını kaybetti, 7 ÖSO mensubu da yaralandı.

Sınırda konuşlu topçu birlikleri, 10 IŞİD hedefini Fırtına ve roket atışlarıyla vurdu. IŞİD'e ait silah yüklü 4 araç, arazide kamufle edilmiş 5 çadır tipi barınma alanı ve bir karargah binası imha edildi.

Koalisyona ait savaş uçakları da Titanah bölgesinde tespit edilen IŞİD hedeflerine 2 hava harekatı yaptı. 1 IŞİD2li öldürüldü, 2 araç imha edildi.

TSK desteğindeki ÖSO şu ana kadar 107 bölgede kontrol sağladı.

ulusalkanal.com.tr

'ABD parçalanıyor' Dünya Bebeğe piyango: 1 milyon Yeni Zelanda Doları kazandı Dünya İzlanda'da yaşanan doğa olayında etkileyici bir manzara ortaya çıktı Dünya ABD, Afganistan'da sivillere saldırı düzenledi Dünya