Amerika’nın PYD yalanını açıklıyoruz

Amerika’nın PYD yalanını açıklıyoruz... Ulusal Kanal, 1 Aralık'ta ABD’nin PYD’ye doğrudan silah verdiği görüntülerini yayınlamıştı. İşte görüntülerle Amerika’nın yalanları ve gerçekler.

Abone ol

ABD köşeye sıkıştı, bir kez daha kendi yalanına sığındı. Ulusal Kanal, ABD’nin PYD’ye doğrudan silah verdiğini görüntüleriyle ortaya çıkarmıştı.

Ulusal Kanal’ın 1 Aralık'ta yayınladığı haber Amerika'nın yalanlarını gözler önüne serdi. Amerikan uçakları, 22 Kasım’da Fırat Nehri’nin 3 ila 4 kilometre doğusuna yani sadece PYD’nin kontrol ettiği Ayn El Arab’a havadan silah atmıştı. Terör örgütüne yardım 22 Kasım akşamı saat 20.27’de yapıldı. Görüntülerde, bir Amerikan uçağının, Türkiye’nin Suriye sınırı yakınlarında bir bölgeye silah ve malzeme attığı net bir şekilde görüldü.

ABD, Suriye'de PYD/PKK'ya son 2 haftada 3 askeri sevkiyat daha yaptı. Silah sevkiyatının, en büyüğü 27 Aralık'ta havadan ve karadan örgütün kontrolündeki Haseke'ye ulaştırıldı. Anadolu Ajansının haberine göre, Rümeylan hava üssüne askeri kargo uçakları indi. Askeri kargolar bu uçaklardan ABD helikopterlerince alınarak farklı bölgelere taşındı.

Ayrıca Erbil'den yola çıkan üstü örtülü onlarca TIR, Irak sınırından geçerek PYD/PKK bölgesine ulaştı.

ulusalkanal.com.tr

Avukatlardan taşınmaya tepki Gündem El Bab kahramanları uğurlandı Gündem Ankara- Moskova anlaşması ne anlama geliyor? Gündem Siirt'te terörle mücadele Gündem