Baluken: Perinçek, AKP’nin temel politikalarına yön veriyor

Meclis’teki dört siyasi parti "Gericiliği hedef alan 28 Şubat kararları"na karşı birleşti. HDP, 28 Şubat 1997'deki kararlar ile TSK'nın şimdiki terörle mücadesinin aynı siyasetten beslendiğini ima etti, bu siyasete Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek'in yön verdiğini belirtti. Baluken “Doğu Perinçek gibi anlayış AKP Hükümeti'nin Kürt meselesi başta olmak üzere temel politikalarına yön vermektedir” dedi. AKP, CHP ve MHP de ortak bir dille 28 Şubat'ı yapanları darbeci olarak nitelendirdi.

Abone ol

Cumhuriyet devrimini savunan 28 Şubat kararlarına karşıtlıkta AKP, CDP, HDP ve MHP birleşti. Dört parti de 28 Şubat'ı darbecilik olarak olarak nitelendirdi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken 28 Şubat Kararlarını Türk silahlı kuvvetlerinin bugünkü terörle mücadelesi üzerinden eleştirdi. Baluken, hükümetin terörle mücadele siyasetine Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in yön verdiğini söyledi.

Meclis’te Bütçe görüşmelerinde konuşan Baluken, hükümetin 28 Şubat kararlarının arkasında duran Vatan Partisi'ne yakınlaştığını belirtti.

AKP, CHP, MHP de 28 Şubat'a HDP gibi darbecilik suçlamasını yönetti.

Vatan Partisi Öncü Gençlik Başkanı Diş'e Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle hapis cezası Gündem 19'uncu yıldönümünde üstü örtülmeye çalışılan 28 Şubat gerçeği Gündem Bütçe maratonu devam ediyor Gündem "Eşinin izni yoksa ipotek koyduramazsın" Gündem