DSÖ’den kapsamlı mücadele çağrısı

Dünya Sağlık Örgütü’nden ülkelere “Kovid-19’a karşı kapsamlı mücadele” çağrısı geldi. Dünya Sağlık Örgütü Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Sadece test, sadece fiziksel mesafe, sadece temas takibi yapmayın. Bunların hepsini birlikte yapın” dedi.

Abone ol

Dünya Sağlık Örgütü ülkelere çağrı yaptı. Koronavirüs salgınından hızlı kurtulmak için “kapsamlı mücadele edin” denildi.

Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus , “test, fiziksel mesafe ve temas takibi”nin aynı anda yapılması gerektiğinin altını çizdi. Çevrimiçi basın toplantısı yapan genel direktör, dünya genelindeki vaka sayılarının yüzde 60'tan fazlasının geçen ay bildirildiğini dikkat çekti; Geçen hafta, yeni vaka sayılarının her gün 160 bini aştığı bilgisini paylaştı.

Salgından kurtulmak için “kapsamlı yaklaşım”ın şart olduğunu vurgulayan Ghebreyesus , ülkelere, “Sadece test, sadece fiziksel mesafe, sadece temas takibi yapmayın. Bunların hepsini birlikte yapın” ifadelerini kullandı.

Dünya Sağlık Örgütü Direktörü, bazı ülkelerin salgına karşı mücadelede elindeki bütün imkan ve araçları kullanmamasından endişe duyduklarını belirtti. Ghebreyesus “salgının derslerinden biri de bir ülke hangi durumda olursa olsun, durumu tersine çevrilebilir olmasıdır. Asla geç değil” dedi.

Dünya genelinde toplam vaka sayısı da 10 milyon 810 bini geçti. Toplam ölü sayısı da 519 bin olarak kaydedildi.

Öte yandan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Kovid-19 ile mücadele için 90 gün küresel ateşkes talebini 3 ay süren müzakerelerin sonunda kabul etti. Ateşkes, Güvenlik Konseyi tarafından belirlenen DEAŞ, El-Kaide, El Nusra ve bu terör örgütleriyle bağlantılı birey ve grupları kapsamayacak.

ABD’den Çin’e yeni yaptırım hamlesi Dünya ABD'de otonom bölge dağıtıldı Dünya Aşı çalışmalarında önemli adım Dünya Airbus 15 bin kişiyi işten çıkaracak Dünya