Komandoların nefes kesen eğitimi

Tüm iklim koşullarında, karada, havada ve suda, gece gündüz demeden dosta güven, düşmana korku salıyor Türk komandosu. Komandolara dünyanın en zorlu askeri eğitimlerin verildiği yerlerden birisi de Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı. Cesur ve yetenekli komandoların eğitim aşamasının bir bölümünü izleyelim şimdi...

Abone ol

Parolaları "dosta güven, düşmana korku". Cesurlar, yetenekliler, engel tanımıyorlar...

Eğitimlerin en zorunu da onlar alıyor. Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığındaki çok maksatlı kulede çalışma yapan komandolar, operasyon öncesi sıkı bir çalışma yapıyor.

Teröristlerin korkulu rüyası olan Türk Ordusunun en önemli unsurlarından olan komandolar, zorlu hava, arazi ve iklim şartlarına alışmak amacıyla çeşitli parkurlarda ter döküyor.

Bu parkurlar arasında "çok maksatlı kule" de yer alıyor. Komandolar buralarda "kaplan", "örümcek" ve "helikopter" yöntemiyle iniş yapıyor.

Bu parkulardaki eğitimleri tamamlayan komandolar, terörle mücadeleye hazır hale geliyor.

"Dağların kartalları" 10 ile 30 hafta arasında süren zorlu eğitimle Türk Silahlı Kuvvetlerinde başarılı mücadalelere imza atıyor.

ulusal.com.tr

Mehmetçik için kurban kesildi Gündem Yerli savunma sanayi "Saha"ya çıkıyor Gündem İthal kağıt krizine karşı birlik Gündem Diyarbakır'da 57 köy ve 60 mezrada sokağa çıkma yasağı Gündem