ABD'de koronavirüs salgını: 108 ölü

ABD'de koronavirüs kaynaklı vaka sayısı 6 bin 362'ye ulaştı. Salgın ülkedeki tüm eyaletlere yayıldı. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 108'e yükseldi. Panik havasının hakim olduğu ABD'de bir çok eyalette silah satışlarının arttığı görüldü.

Abone ol

ABD'de koronavirüs salgını etkisini artırıyor. Ülkedeki verileri takip eden Johns Hopkins(con hopkins) Üniversitesi hayatını kaybedenlerin sayısının 108' ulaştığını duyurdu.

Ölümlerden 55'i Washington'da, 13'ü New York'ta, 12'si ise Kaliforniya'dan rapor edildi.

ABD'nin, West Virginia eyaletinde de Kovid-19 vakasının çıkmasıyla birlikte salgın ülkedeki eyaletlerin hepsine yayılmış oldu.

Koronavirüs vakası tespit edilen kişi sayısı ise 6 bin 362.

New York Valisi Andrew Cuomo yaptığı açıklamada, "Yeni tip koronavirüs salgınının eyalette 45 gün içinde zirveye çıkması bekleniyor" ifadelerini kullandı.

Vali, New York'un karantinaya alınacağı iddialarını da yalanladı.

Öte yandan salgının ABD'de yaygınlaşması ile, bir çok eyalette silah artışlarında hızlı bir artış görüntü. Silah stoğu yapılmaması için ise, satışlara sınırlama getriildi.

Konuyla ilgili açıklamayı Silah Şiddetini Önleme Kampanyası Başkanı Kris Brown yaptı.

Brown, salgın paniği ile yapılan silah alımlarından kaynaklı ölümlerde trajik bir artış yaşanabileceğini ifade etti.

New Jersey eyaletinde silah satış mağazasında yöneticilik yapan bir kişi ise Anadolu Ajansı muhabirine, son iki üç gündür mağazanın kapısında kuyruk oluştuğunu ifade etti.

ulusal.com.tr

Yunanistan'daki sığınmacı kamplarına personel dışında kimse giremeyecek Dünya Almanya yoğun bakım ünitelerine personel bulamıyor Dünya İran'da koronavirüs salgını: 1135 ölü Dünya Dünya genelinde koronavirüs bulaşan kişi sayısı 198 bini geçti Dünya