Emniyet’e güvenlik eğitimi almış 2 bin personel alınacak

Başkent Ankara’da Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef alan bombalı saldırının ardından yeni güvenlik önlemleri alınması kararlaştırıldı. Buna göre Ankara’da kalabalık meydanlar, Devlet Kurumları, Parlamento, siyasi binalar ve büyükelçiliklerde güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarılacak, "Görünür polis" uygulaması hayata geçirilecek.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Ankara Valiliğinde emniyet birimlerinden aldığı brifingin ardından yeni Güvenlik Eylem Planı hazırlanması kararı alındı. Planın 1 ay içinde oluşturulması bekleniyor.

Toplantıda teröristlerin hedefi olabilecek binalar, kurumlar ve bölgeler tek tek değerlendirildi.

Başkent’te sadece binalar değil, siyaset ve bürokraside üst düzeyde görev yapan isimlere dair de ek güvenlik önlemleri alınacak. Emniyetteki kadronun 18 binden en az 20 bine çıkarılması bekleniyor.

Ankara’da yeni polis alımlarının ardından da “görünür polis” uygulamasına geçilmesi planlanıyor. Polislerin şehrin birçok yerinde vatandaşın görebileceği yerlerde görev yapacağı ifade ediliyor.

Haber: Çağla Atlı

Kamera: Uğur Marangoz

ulusalkanal.com.tr

Cumhurbaşkanlığı Sarayı, AİHM'de Gündem Beyazıt Öztürk şüpheli olarak ifade verdi Gündem Öncü Gençlik, Bora Gözen ve arkadaşlarını andı Gündem Kahraman şehitlere veda Gündem