Venezuela'dan ABD'ye sert yanıt

ABD’nin Maduro ve Guaido’suz geçiş hükümeti teklifine, Venezuela sert yanıt verdi. Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, "Venezuela'da kararlar Karakas'ta alınır, ne Washington'un ne de başka bir başkentin himayesi altındayız" dedi.

Abone ol

Venezuela’da Devlet Başkanı Maduro’yu devirmek için askeri, siyasi ve ekonomik her yolu deneyen Amerika Birleşik Devleri yeni bir taktik arayışına girdi. Her hamlesinde yenilgi yaşayan Washington, Maduro’yu devirmek için piyonu Guaido'yu bile gözden çıkardı.

ABD, yaptırımların kaldırılması için Maduro ve Guaido'suz geçiş hükümeti önerdi. Venezuela bu teklife sert yanıt verdi. Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, "Venezuela'da kararlar Karakas'ta alınır, ne Washington'un ne de başka bir başkentin himayesi altındayız" dedi.

İyi ilişkiler içinde olmak istedikçe ABD’nin Venezuela petrolünü ele geçirmek istediğin vurgulayan Arreaza, “biz, Venezuela halkının dediğini yaparız, Trump'ın emirlerini değil." İfadelerini kullandı.

Öte yandan Venezuela Başsavcısı Tarek William Saab, kendini ABD’nin desteği ile geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido’yu 2 Nisan’da ifade vermeye çağırdı. Guaido, askeri darbe ile Maduro’ya suikast girişimi ile suçlanıyor.

ulusal.com.tr

Çin’de koronavirüsün etkileri siliniyor Dünya Rusya'dan ABD'ye yardım eli uzandı Dünya ABD'de son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 920 kişi hayatını kaybetti Dünya Çin'den ABD'ye tepki Dünya