''7 Tepenin Şehrinden 7 Kıtaya'' sevgi konseri

Cumhurbaşkanlığı, kıtaların buluştuğu İstanbul'da bu kez de kalpleri buluşturdu. 23 Nisan’a özel dijital konser düzenledi. “7 tepenin şehrinden 7 kıta”ya sevgi ve birlik çağrısında bulunuldu.

Abone ol

Kıtaların, dinlerin, medeniyetlerin ve kültürlerin iç içe geçtiği İstanbul’da kalplerde bir oldu. Cumhurbaşkanlığı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda dünyaya sevgi konseri düzenlendi.

Konser, İletişim Başkanlığının YouTube kanalından yayınlandı. "7 tepenin şehrinden 7 kıtaya" sloganıyla İstanbul semalarından tüm dünyaya sevgi ve birlik çağrısı yapıldı.

Eserler, Ayasofya Müzesi, Kız Kulesi, Topkapı Sarayı, Galata Kulesi, Dolmabahçe Sarayı, Haliç ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü manzarası eşliğinde seslendirildi.

Konser, Yunus Emre'nin "Dünya benim rızkımdır, insanlıksa milletim" sözleriyle başladı. Kıtaların buluştuğu İstanbul'da bu kez de kalpleri buluşturarak birlik ve bütünlük bilinci vurgulandı.

ulusal.com.tr

Haluk Levent'ten arabalı vapur konseri Kültür Sanat ''Beyaz Cennet" en sakin günlerini yaşıyor Kültür Sanat Sanatçı çiftten komşularına balkon konseri Kültür Sanat Dünyaca ünlü sanatçılar, sağlıkçılar için söyledi Kültür Sanat