Seçim öncesi cemaatten gizli toplantı

Parti kurmaya hazırlanan cemaat çalışmalarını hızlandırdı. AKP'den istifa eden milletvekili İdris Bal'ın öncülük ettiği parti girişimi için dün akşam bir toplantı yapıldı. Toplantıda 2 eski bakan, bazı parti temsilcileri ve cemaat medyasından isimler de yer aldı. Ortaköy'deki bir gemide yapılan toplantıda yol haritası üzerine konuşuldu. Bal, "somut bir aşamaya geldiklerini" açıkladı. Parti adı için de, "Milli Parti" ismi öne çıktı.

Abone ol

Gülen Cemaati yeni parti girişimleri için çalışmalarını hızlandırdı. İstanbul'da AKP'den istifa eden eski bakan ve milletvekillerinin de yer aldığı bir toplantı yapıldı.

Toplantı bilgisi bazı yayın organlarında, "HSYK seçimleri öncesinde gizli toplantı" başlığıyla duyuruldu. O toplantıya katılan isimlerden gazeteci yazar Nevval Sevindi, toplantının HSYK ile igisinin olmadığını, toplantıda "yeni parti arayışının konuşulduğunu" Ulusal Kanal'a anlattı.

Eski AKP'li vekil İdris Bal, bir buçuk yıldır bu yöndeki çalışmalarını sürdürüyordu. Bu süreçte yaklaşık bin 500 kişi ile görüştü. Dün akşam da o görüşmelerden biri yapıldı.

Semiramis 1 teknesindeki toplantıya 60 kişi katıldı. Katılanlar arasında cemaatin kontrolündeki 17 aralık operasyonlarından sonra AKP'den ayrılan Eski Bakanlar İdris Naim Şahin ve Ertuğrul Günay yer aldı. Toplantıda, cemaat medyasından STV, Aksiyon, Bugün, Taraf gazete temsilcileri ile Büyük Birlik Partisi ve Doğru Yol Partisi'nden temsilciler katıldı.

Buluşmayı izleyen Nevval Sevindi, toplantıda CHP ve MHP temsilcilerinin olmadığını, İdris Bal'ın önceki görüşmelerine katılmış olabileceklerini söyledi. Sevindi, toplantıda söz alanların özellikle yolsuzluk ve "milli değerler" vurgusu yaptığını belirtti. Yeni partinin de bu eksende çalışmalarını yoğunlaştırdığını ifade etti. Toplantıyı düzenleyen İdris Bal, somut parti aşamasına geldiklerini aktardı.

Gülen cemaatinin yeni bir parti için çalışma yürüttüğü bir süredir dile getiriliyordu. AKP'den istifa eden bakan ve milletvekillerinin de bu partide yer alacağı konuşuluyordu.

ulusalkanal.com.tr

Şırnak'ta 3 polis yaralandı Gündem "AKP silahlandırıyor" Gündem O saldırının perde arkasında skandal iddia! Gündem İstanbul Barosu seçimlere hazırlanıyor Gündem