İmralı heyeti ile sürpriz görüşme!

HDP'nin İmralı heyeti, Kandil temaslarının ardından Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan yerine, sürpriz bir şekilde MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüştü. Heyet, PKK yöneticilerinin Öcalan’ın hazırladığı taslak ve Hükümetin yol haritasına dair görüşlerini aktardı.

Abone ol

Kandil’deki PKK yöneticilerinin görüşlerini aldıktan sonra dün Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile görüşmesi beklenen İmralı heyeti, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüştü.

Hükümet'e yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, Abdullah Öcalan'ın hazırladığı taslak müzakere metni üzerindeki tartışmaların engellenmesi için HDP sessiz diplomasi kararı aldı.

Habere göre, Kandil'den dönen HDP heyeti hükümet iyerine devlet yetkilileri ile bir araya geldi. Görüşmede MİT Müsteşarı Hakan Fidan da bulunuyordu. Heyet, KCK yöneticilerinin Öcalan’ın hazırladığı taslak ve Hükümetin yol haritasına dair görüşleri ile çekincelerini aktardı.

İmralı heyeti ile görüşen devlet heyetinin ardından İmralı Cezaevi'ne giderek Öcalan ile görüşeceği kaydedildi. Görüşmede Öcalan'ın hazırladığı 66 maddelik taslak metin ile hükümetin hazırladığı metin konuşulacak, metin revize edilecek. Bu görüşmenin ardıdan HDP heyeti de İmralı Cezaevi'ne gidecek.

ulusalkanal.com.tr

Diyanet'ten ''Milyonluk makam aracı'' açıklaması Gündem CHP'den Saygılı'ya ziyaret Gündem Danıştay yürütmeyi durdurdu Gündem Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e milyonluk makam aracı! Gündem