Saadet'in vekil sayısı düştü

Yurtdışı oylarının dağılımı ile CHP listesinden meclise giren Saadet Partisi'nde vekil sayısı değişti. Millet İttifakı çatısı altında meclise girecek vekil sayısı 3'ten 2'ye düştü.

Abone ol

24 Haziran'daki genel seçime CHP listesinden giren Saadet Partili altı adaydan 3'ü milletvekili seçildi. Ancak yurtdışında kullanılan oyların Türkiye geneline yansıtılması sonucu bu sayı ikiye düştü.

Millet İttifakı ile CHP listelerinden meclise girecek iki isim İstanbul ve Konya'dan.

İstanbul 3. Bölge 9. sıra adayı Cihangir İslam ile Konya 2. sıra adayı Abdulkadir Karaduman meclise girecek isimler oldu.

İstanbul 1. Bölge 11. sıra adayı Hüseyin Emre Bağce ise yurt dışı oylar nedeniyle milletvekili seçilemedi.

Cumhur İttifakı listeleri de yurtdışı oylarının dağılımı ile değişti, MHP'li bazı isimler meclise giremedi.

Bu durum MHP ve AKP arasında gerileme neden oldu. MHP'den AKP'ye karşı itirazlar yükselirken, peş peşe karşılıklı açıklamalar yapıldı.

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız yaptığı yazılı açıklamada "Milletimizin iradesini sakatlamaya yönelik girişimlere tanık olmaktayız" ifadelerini kullanmıştı.

ulusal.com.tr

CHP'de disiplin süreci başladı! PM olağanüstü toplanıyor Gündem CHP'li vekilden emanet oy eleştirisi Gündem İzmir'de FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı var Gündem FETÖ'nün 'firar edin' çağrısı ByLock'ta Gündem