Suriye'de güney cephesi hareketleniyor

Suriye'de güney cephesi hareketleniyor. Amerika'nın Ürdün'deki tatbikatı sürdürürken İsrail de Suriye-Lübnan sınırında tatbikata başladı. Amerika, İngiltere ve Ürdün kuvvetleri, Suriye'ye geçerek Suriye ordusuna yaklaşmaya başladı. İngiliz medyası ise bu haberi Suriye ordusunun Amerika öncülüğündeki kuvvetlere yaklaştığı şeklinde verdi.

Abone ol

Suriye Ordusu ile Amerika, İngiltere ve Ürdün kuvvetleri Suriye'nin güneyinde karşı karşıya gelebilir. Amerika ve İsrail'in Suriye'nin güney ve batı sınırlarında tatbikatları sürerken Amerika öncülüğündeki kuvvetler Ürdün'den Suriye'ye geçerek Suriye ordusuna yaklaşmaya başladı.

Astana anlaşması sonrasında Suriye ordusu ülkenin doğu kesimlerine yoğunlaşmıştı. Çatışmasızlık bölgelerinden Amerika ve İsrail'in rahatsızlığı Ürdün sınırı ile Deyr Ez-Zor arasında kalan bölgede tansiyonu yükseltti.

Suriye ordusu bölgeye ek kuvvet yollamıştı. Mossad'a yakın internet sitesi Debka File Amerika liderliğindeki İngiltere ve Ürdün birliklerinin Suriye-Irak sınırındaki Tanaf kapısına yakın konuşlandığını yazdı.

Suriye güneyindeki silahlı gruplar, 'Yeni Suriye Ordusu' ismi altında hareket ediyor. ABD, İngiltere, Fransız ve İsrail özel kuvvetleri bu silahlı gücü Ürdün'den kumanda ediyor.

Bölgede bulunan silahlı örgütlerin amaçları Bağdat otoyolunu kontrol etmek, bölgede kalıcı bir askeri yapı kurmak ve Deyr Ez-Zor'a Suriye ordusundan önce ulaşmak.

İngiliz medyası ise Reuters'a dayandırdığı haberlerde Suriye ordusunun çölden Irak sınırına yakın Badia bölgesi üzerinden Amerika ve İngiltere'nin silahlı muhalifleri eğittiği üsse yaklaştığını iddia etti.

ulusalkanal.com.tr

Microsoft'tan BM'ye 5 milyon dolarlık destek Dünya Dev şirket Disney'i hackleyip fidye istediler Dünya ABD'de küçük uçak düştü Dünya Fransa'da Başbakan'a partisinden tepki Dünya