Çuval iddianamesi dünya çapında yankı uyandırdı

Abone ol

İşçi Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği üyelerinin İstanbul Eminönü’nde Amerikan askerlerinin başına çuval geçirdiği eylemle ilgili olarak iddianame hazırlandı. İddianamede Amerikan askerine çuval geçiren TGB'liler için 10,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Konuyla ilgili Washington Times'ta yer alan haberde şöyle denildi:

Geçtiğimiz ay İstanbul’da üç Amerikan denizcisine karşı gerçekleştirilen saldırı sebebiyle on üç Türk milliyetçisi suçlanıyor.

“Yankee, go home!” ve “Sizleri topraklarımızda istemiyoruz!” diye bağırarak bir Amerikalı’nın başına çuval geçirmekle suçlanan şahısların hakaret ve yaralamaya teşebbüs ile gösteri kanununu ihlal etmekten hüküm giymeleri durumunda oldukça uzun bir süre hapis cezasıyla yüz yüze gelmeleri söz konusu.

Reuters’ın bildirdiğine göre, perşembe günü yayınlanan iddianame uyarınca 12 Kasım’da gerçekleşen saldırı sebebiyle Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, saldırıdan hüküm giymeleri durumunda 10 yıla kadar hapis cezası alabilirler.

Yine Reuters’ın bildirdiğine göre, konuyla ilgili Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “Sorumlular bedelini ödeyecekler” dedi.

Türkiye Gençlik Birliği ise yapılan basın açıklamasında üyeleri yüz yıl hapis cezası alsa dahi Amerikan emperyalizmine karşı savaşmaya devam edeceğini belirtti.

Türkiye’de şu an yaklaşık olarak 2000 Amerikan askeri bulunuyor. Büyük bir kısmıysa Türkiye’nin güneyinde yer alan İncirlik Hava Üssü’nün dışında görev yapmakta. ” cümlelerine yer verildi.

ulusalkanal.com.tr

Yeni kimlikler ilk bu ilde dağıtılacak Gündem Ogün Samast, Dink cinayeti için adliyede Gündem Necdet Özel ve üst düzey komuta kademesi kaygılı Gündem Davutoğlu'nun Bedelli YAŞ Yalanı!.. Gündem