Şahin: “cinayetleri işleyen Eymür ve ekibidir“

Faili meçhul cinayetler ile ilgili görülen davanın duruşmasına Eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin'in ifadesi damga vurdu. Şahin, faili meçhul cinayetlerin CIA ve MİT tarafından işlendiğini söyledi ve "Bunu yapan da Mehmet Eymür ve ekibidir" dedi.

Abone ol

1993 yılında dönemin Altındağ Nüfus Müdürü Abdulmecit Baskın’ın öldürülmesine karıştıkları iddiasıyla aralarında Mehmet Ağar’ın da bulunduğu 12 kişinin yargılanmasına başlandı.

Duruşmada, cezaevinde bulunan eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin'in savunması telekonferans yoluyla alındı.

Şahin savunmasında, Faili meçhul cinayetlerin araştırmasının yapılmadığını ve Susurluk kazasının uluslararası güçler tarafından organize edildiğini ifade etti.

Susurluk olayının CIA ve MİT tarafından işlenen bir cinayet olduğunu söyleyen Şahin, "Bunu yapan da Eymür ve ekibidir" diye konuştu.

Faili meçhul olayların Özel Harekatçılarla ilgisi olmadığını söyleyen Şahin, "Faili meçhul cinayetlerde hayatlarını kaybedenlerin birçoğu PKK terör örgütüne hizmet eden ajanlardır. Birçoğu da uluslararası güçler tarafından bazı paylaşımlar için öldürülmüştür, polis özel timlerini suçlamışlardır" dedi.

Şahin, "Tüm faili meçhul cinayetlerin arkasında Mehmet Eymür var. Abdullah Öcalan, Mahmut Yıldırım, MİT elemanıdır. Mehmet Eymür'ün adamıdır. Bunun MİT'ten sorulmasını istiyorum. Emre Taner'in tanık olarak dinlenilmesini istiyorum. 2007'den sonra işlenen faili meçhul cinayetlerin araştırılmasını istiyorum." şeklinde konuştu.

ulusalkanal.com.tr

Haziran Ayaklanmasının ideolojisi ve sınıfsal karakteri Gündem Erdoğan'ın baş siyasi danışmanı planı doğruladı Gündem "Gülen'i bitirme kararı 2004 MGK'da alındı" Gündem “Sehven“ davasında önemli gelişme Gündem