1 yılda 1.5 milyon kişi bu yüzden öldü

Dünya Sağlık Örgütü biri verem diğeri uçuk mikrobuyla ilgili iki çarpıcı rapor daha yayınladı. Birinci raporda verem nedeniyle 2014 yılında bir buçuk milyon insanın hayatını kaybettiği bilgisi yer aldı. İkinci raporda ise dünya nüfusunun yüzde 67’sinin uçuk mikrobu taşıyıcısı olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Dünya Sağlık Örgütü iki kritik rapor yayınladı. İlk rapora göre, dünya genelinde veremin AIDS’le birlikte en ölümcül hastalık olduğu ortaya çıktı.

Buna göre, 2014 yılında bir buçuk milyon insan verem nedeniyle hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin 890 bini erkek, 480 bini kadın, 140 bini ise çocuk oldu. Aynı yıl AIDS nedeniyle ölen kişi sayısının 1 milyon 400 bin kişi olduğu hatırlatıldı.

Raporda ayrıca 2014 yılı içerisinde 9 milyon 600 bin kişinin verem hastası olduğu bildirildi. Veremin en sık görüldüğü ülkeler ise Çin, Hindistan, Endonezya, Nijerya ve Pakistan.

İkinci rapor ise uçuk hastalığı ile ilgili. DSÖ kayıtlarına göre Dünya nüfusunun yüzde 67’sini oluşturan 50 yaş altı grubunun 3 milyar 700 milyon kişisi uçuk mikrobu taşıyor.

Uçuk mikrobu en çok Batı Pasifik bölgesinde görüldü. Batı Pasifik’i batı komşusu Güneydoğu Asya bölgesi izledi. Amerika Kıtası ise uçuk mikrobu taşıyıcı sayısının en az olduğu bölge oldu.

ulusalkanal.com.tr

Her 100 kişiden 14'ünde diyabet hastalığı görülüyor! En büyük nedeni gazlı içecek ve Fast Food Sağlık Yenilenmeye değil, yağmaya karşıyız! Sağlık Tablo ürkütücü! Ülkemizde kronik böbrek hastalığı giderek yaygınlaşıyor Sağlık Türkiye'de 1 milyon sedef hastalığı var! Hastaları en çok yaralayan toplum tarafından dışlanmak Sağlık