Yunanistan sınırında insanlık dramı

Yunanistan mültecileri ölüme terk etti. İzmir açıklarında Yunanistan unsurlarınca geri itilen 3 mülteci yaşamını yitirdi. Türk sahil güvenlik ekipleri 3 kişiyi ise kurtardı.

Abone ol

İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca geri itilen mülteciler hayatını kaybetti. Bazıları ise şanslıydı.

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yunanistan unsurlarınca elleri plastik kelepçelerle bağlanıp darbedilerek eşyalarına el konan sığınmacıların, herhangi bir can salı ve botu olmaksızın doğrudan denize atıldıkları öğrenilmiştir" denildi.

Boğaz Adası açıklarında bir grup mültecinin denizde olduğu ihbarı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri sevk edildi.

Mültecilerden 3'ünün hayatını kaybettiği belirlendi, ekipler tarafından 3 kişi kurtarıldı.

Kurtarılan kişilerden biri olan Ahmet Adnan Muhammed, "Hastaneye geldiğimde hala elimde kelepçe vardı. Hayatını kaybedenler kelepçe yüzünden yüzemediler" dedi.

Almanya'dan Türk bilim insanlarına devlet nişanı Gündem CHP'nin Menemen krizi büyüyor: Turan Erdoğan görevden alındı Gündem Duygu Delen'in ölümüyle ilgili yeni gelişme Gündem Parti kapanacak ama vekillikler düşmeyecek Gündem