Çavuşoğlu: "Fransa Rusya'nın Libya'da mevcudiyetini artırmak için çaba sarf ediyor"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile ortak basın toplantısı düzenlendi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ile görüştü. Ardından ikili basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu'na Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un Libya açıklamaları soruldu.

Dışişleri Bakanı, “Macron dürüst davranmadığını. Fransa’nın, Libya'da bir darbeciyi desteklediğini” söyledi. Çavuşoğlu, NATO'ya seslenerek, "NATO, Rusya'yı tehdit görüyor ama NATO müttefiki Fransa Rusya'nın Libya'da mevcudiyetini artırmak için çaba sarf ediyor" dedi.

Çavuşoğlu'nun gündeminde Avrupa Birliği de vardı.

Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto da söz aldı. Macar Bakan, “AB, Libya'da istikrar için Türkiye ile iş birliği yapmalı.” dedi.

Çavuşoğlu, Macaristan’dan gelen konuğunu ağırlamadan önce önemli bir toplantıya da katıldı. Belçika'nın başkenti Brüksel’de “Suriye'nin ve Bölgenin Geleceğinin Desteklenmesi” konulu konferansın dördüncüsü yapıldı. Mevlüt Çavuşoğlu, video konferans yöntemiyle katıldığı toplantıda konuştu.

Çavuşoğlu, “Suriye'de kalıcı siyasi çözüm, Suriyelilerin çektiği acıya son vermenin tek yolu” ifadelerini kullandı. Bakan, Türkiye'nin, Suriye'de siyasi süreci ilerletmek için uluslararası çabalara öncülük etmeye devam ettiğini belirtti.

AK Parti meclis grup yönetimi belirlendi Gündem Baro başkanlarından ortak açıklama: "Kutuplaşmanın önü açılmaktadır" Gündem Çoklu baro teklifi Meclis'te Gündem Çin’den ABD’ye yanıt: Yaptırımlara yanıtımız ulusal çıkarlara bağlılığımız olacak Gündem