MHP'li Çetin: Sivil bir darbe ile başbakan devrilmiştir

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çekilmesine MHP'den "sivil darbe" değerlendirmesi geldi. Açıklamayı MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin yaptı. Çetin, "Türkiye’yi dizayn etmek için yıllardır sürdürülen tasfiye sürecinde bir adım daha atılmış ve sivil bir darbe ile başbakan devrilmiştir" dedi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun zorunlu çekilişiyle ilgili MHP'den ilk değerlendirme geldi.

MHP Genel Balkan Yardımcısı Şefkat Çetin de süreci "darbe" olarak niteledi.

Yazılı bir açıklama yapan Çetin, "Davutoğlu’nun görevi bırakacağını açıklaması, ciddi bir devlet krizi yaşandığını göstermektedir" ifadelerini kullandı.

"BAŞBAKAN DEVRİLMİŞTİR: Türkiye’yi dizayn etmek için yıllardır sürdürülen tasfiye sürecinde bir adım daha atılmış ve sivil bir darbe ile başbakan devrilmiştir. Bugüne kadar nice insana hükümeti devirme suçlaması yapanların şimdi kendileri aynı suçu işlemektedir. Milletin seçtiği bir başbakana el çektirilmesi büyük bir skandal ve gerçek bir krizdir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık sistemi istediğini hatırlatan Çetin, "Kendi partisinin başbakanını hedef seçen bir hırsın, başka partiler için yapabileceklerinin sınırı yoktur" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin, MHP'deki olağanüstü kurultay seslerinin yükselmesine de dikkat çekti.

"SARAY MHP İÇİNDE KARGAŞA ÇIKARIYOR: Sarayın başkanlık hesabını tutturabilmek amacıyla MHP içinde kargaşa çıkarılması, Ülkücülerin birbirine düşürülmesi ve hatta parçalanarak ayrı parti kurulması oyunlarının hepsi deşifre olmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi’nde kaos isteyenler, Türkiye’de federatif başkanlık programının uygulayıcılarıdır."

ulusalkanal.com.tr

CHP'de muhalifler harekete geçiyor Gündem Şırnak'ta görev yapan mehmetçik ve polise onlarca mektup gönderildi Gündem Devlet Bahçeli ve Oktay Vural aynı karede Gündem 11 terörist daha öldürüldü Gündem