Görev değişikliği yapıldı!

AKP hükümeti, Meclis'teki teklifi beklemeden herekete geçti. AKP'nin "korsan bildiri" dediği açıklamaya imza atan HSYK 1'inci Daire üyeleri Bülent Çiçekli ve Ahmet Berberoğlu görevden alındı. Görevden alınan üyelerin yerine açıklamaya şerh koyan Rasim Aytin ve Halil Koç atandı.

Abone ol

Yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ilk kez HSYK toplantısına girdi, kuruldan önemli atama kararları çıktı.

AKP HSYK tasarısını beklenmeden HSYK 1'inci Dairesi'nin iki üyesi görevden alındı. Hükümetin "korsan bildiri" dediği basın açıklamasına imza atan üyeler Bülent Çiçekli ile Ahmet Berberoğlu görevden alındı.

Görevden alınan üyelerin yerlerine ise dikkat çeken iki isim atandı. Basın açıklamasına muhalefet şerhi düşen 3. Daire Üyesi Rasim Aytin ve 2. Daire Üyesi Halil Koç, yeni atanan üyeler oldu.

Değişikliğin yapıldığı 1. Daire, hakim ve savcı atama kararnamelerinin çıkarılması görevi nedeniyle önem taşıyor. Hakim ve savcıların merakla beklediği kış kararnamesi öncesinde yapılan değişiklik daha da dikkat çekici hale geliyor.

HSYK toplantısı çıkışında açıklama yapan Adalet Bakanı Bozdağ, atamalarla ilgili konuşmaktan kaçındı.

ulusalkanal.com.tr

Arınç'tan İHH açıklaması Gündem 6 şube müdürü daha... Gündem Bakanlıktan ÇED ayarı Gündem O polise meslekten men ve hapis cezası Gündem