Hz. Hüseyin ve 72 yareni İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen törenlerle anıldı

Bin 376 yıl önce Kerbela’da şehit olan Hazreti Hüseyin ve yarenleri İran'ın başkenti Tahran'daki Aşura günü etkinliklerinde anıldı. İsveç ve Makedonya'da da Aşura etkinlikleri düzenlendi.

Abone ol

1376 yıl önce Kerbela’da şehit edilen Hazreti Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 yareni İran’ın başkenti Tahran’da anıldı.

Aşura gününde erken saatlerde sokaklara çıkan İranlı'lar, "Ya Hüseyn” feryatları ile mersiyeler okudu. Ellerini göğüslerine, zincirleri sırtlarına vuran İranlılar Bin 376 yıl önce yaşanan acıyı tazeledi.

Neredeyse her sokağa yas çadırları kuruldu. Çadılarda Kerbela olayında yaşananlar yaşananları dinleyen Tahran’lılar hıçkırıklara boğuldular.

Danimarka'nın Kopenhag kentinde de Aşura günü düzenlendi. Norrebro semtinde yapılan etkinlikte gerginlik yaşandı. Düzenlenen yürüyüş sırasında,

bir kişinin gruba saldırdığı iddiası üzerine arbede çıktı. Bu sırada saldırgan olduğu öne sürülen kişi silahıyla hava ateş açtı. Saldırgan polis tarafından gözaltına alındı.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki etkinlikte 4 bin kişiye aşure dağıtıldı.

ulusalkanal.com.tr

Yıllar sonra gelen itiraf Dünya Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: Anlaştık Dünya ABD, Suriye’de kaç yıl kalacak? Dünya Güney Kıbrıs'ın notu 2 puan arttı Dünya