Berlusconi'ye rüşvetten 3 yıl hapis

Rüşvet ve yolsuzluk dosyası kabarık olan Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, cezaevine giriyor. İktidarda kalabilmek için 2008 yılında bir senatöre rüşvet vermek suçlanan Berlusconi, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

Rüşvet davasında yargılanan eski İtalya Başbakanı Berlusconi'niye cezaevi yolu göründü. 18 yıl boyunca İtalya'nın başbakanlığı yapan Berluconi, Napoli mahkemesinde suçlu bulundu, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Berlusconi'ninin, koltuğunu korumak için senatörlerin desteğine ihtiyacı vardı. Bu nedenle rakibi Romano Prodi'yi destekleyen bir senatöre fikrini değiştirmesi 3 milyon Euro rüşvet teklif etti.

2011'de Başbakanlık koltuğunu kaybeden Berlusconi hakkındaki rüşvet davası Napoli Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada, 3 milyon avro karşılığında taraf değiştiren senatör De Gregorio'nun, rüşvet aldığını kabul etti.

Mahkeminin suçlu bulduğu 78 yaşındaki Berlusconi'ye, 3 yıl hapis cezası ve 5 yıl kamu görevlerinden men cezası verildi. Rüşvet alan senatör ise 8 ay hapis cezası aldı.

Berlusconi'nin avukatı Niccolo Ghedini ise Napoli Mahkemesi'nin kararını haksızlık olarak değerlendirdi. Berlusconi de kararın siyasi olduğunu savundu.

Berlusconi, geçen yıl da vergi kaçırmakla suçlanmış ve 1 yıl kesinleşmiş hapis cezası almıştı. Ancak cezasını yaşından dolayı Milano yakınlarındaki bir bakımevinde sosyal hizmet yaparak çekmişti.

ulusalkanal.com.tr

Çin'de kaç cami var Dünya Anlaşmazlıklar giderilemedi Dünya Neçirvan Barzani: PKK’nın siyasi alanı Kuzey Irak değil Türkiye'dir Dünya ABD şokta! Uçaklar kalkamadı Dünya