Ali Erdoğan'a tepkiler çığ gibi büyüyor

Ali Erdoğan’ı partilerinde belediye başkan adayı olarak görmek istemeyen Cumhuriyet Halk Partililer geçtiğimiz günlerde genel merkeze gelerek tepkilerini dile getirmiş, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz Genel başkan yardımcılarından oluşan 5 kişilik komisyonla görüşmelerde bulunmuştu.

Abone ol

Pazar günü yapılan PM’de sonuca varılamayan Uşak’ın adaylık durumu bir sonraki PM’ye kaldığını gören partililer Milletvekili, ilçe başkanı ve eski il başkanlarının önderliğinde imza kampanyası başlattı ve 2 saat içerisinde binlerce imzaya ulaştılar. Partililer Ali Erdoğan’ın aday olmaması yönünde birkaç gün içerisinde on binlerce imzaya ulaşacaklarını söylediler.

-Yaşayan 10 il başkanının 9’u

-Eski merkez ilçe başkanlarının neredeyse tamamı

-9 belediye başkan aday adaylarının tamamı

-Belediye meclis üyesi aday adaylarının ve il genel meclisi aday adaylarının tamamı

-Mevcut Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleri

-Kadın kolları başkanı ve yönetim kurulu(merkez ilçe ve il)

-Gençlik Kolları başkanı ve yönetim kurulu (merkez ilçe ve il)

Ali Erdoğan’ı partilerinde aday olarak görmek istemediklerini ve bu yönde imza verdiklerini belirttiler.

Uşak Milletvekili Dilek Yılmaz ve CHP Uşak örgütü Ali Erdoğan’ın Cemaate yakınlığıyla bilinen, adı yolsuzluklarla anılan, kendi partisinin ihraç istemiyle disipline verdiği, yeniden belediye başkanı olmak için AKP’den aday olmaya çalışan, 10 Kasım’lara katılmayan ve Atatürk’ün resimlerini bile davetiyelerden çıkaran biri olduğunu söyleyerek, böyle birinin partilerinden aday olmasını istemediklerini belirttiler.

Partililerin ve Uşak halkının da imza kampanyasına yoğun ilgi gösterdiği gözlemlendi. Cemaate yakınlığı ve Atatürk karşıtlığıyla bilinen Ali Erdoğan gibi yolsuzluklarla adı anılan birinin partilerinden aday olmaması yönünde var gücüyle mücadele edeceklerini belirttiler.

Ali Erdoğan’ın hakkında açılmış dava dosyalarını, yolsuzluk söylentilerine ilişkin belgeleri ve Uşak halkının Ali Erdoğan’ı aday olarak istemediğini belirten imza kampanyasını sunmak üzere genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan randevu alan Uşak CHP Örgütü, Milletvekili Dilek Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu bir grup olarak bugün saat 15.00’da Genel Merkez’de Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek.

ulusalkanal.com.tr

"Hükümet istifa" Gündem Reza Zarrab AKP'nin anket finansörü Gündem "Dosya içeriklerini değiştirmek yüce divanlık suçtur" Gündem Yine yayından kalktı Gündem