Ankara kulislerinde bu iddia konuşuluyor

Abone ol

Tayyip Erdoğan’ın Çankaya’ya çıkması, yerine Başbakan ve AKP Genel Başkan adayı olarak Ahmet Davutoğlu’nu göstermesinin ardından MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ismi Dışişleri Bakanlığı için öne çıkmaya başladı. Fidan’ın bakan olması durumunda ise yeni MİT Müsteşarı’nın İbrahim Kalın olacağı ileri sürüldü.

Yeni kabinede dışişleri bakanının Hakan Fidan olacağının belirtilmesi üzerine “Fidan bakan olursa yeni MİT Müsteşarı kim olacak” sorusu gündeme geldi. Aydınlık Ankara kulislerinde konuşulan çok ciddi bir iddiaya ulaştı. Tayyip Erdoğan’ın dış politika danışmanlarından İbrahim Kalın’ı MİT Müsteşarlığına getireceği ileri sürülüyor.

DAVUTOĞLU İLE KALIN’IN ARASI BOZUK

Ancak bu konu da yeni Başbakanla, yeni Müsteşar arasında ciddi bir sıkıntı olabileceği kaydediliyor. Çünkü, İbrahim Kalın’ın ısrarla Davutoğlu’nun yerine Dışişleri Bakanı olmak istediği ve dış politikayı yönetmeye talip olduğu, bu nedenle de Ahmet Davutoğlu ile arasının açık olduğu ifade ediliyor. Davutoğlu yeni Dışişleri Bakanı konusunda İbrahim Kalın ismini veto ettiği dile getiriliyor. Bu görevlendirme gerçekleşirse Ankara’da “Yeni Başbakan ile, yeni MİT Müsteşarı arasında sorun varken uyumlu bir çalışma zor” değerlendirmeleri yapılıyor.

İBRAHİM KALIN KİMDİR?

Tayyip Erdoğan Cumhurbakanı seçilene kadar danışmanlığını yaptı. AKP-Cemaat çatışması başlayınca Cemaat gazetesi olan Today’s Zaman’daki köşesine son verdi. WikiLeaks’in sızdırdığı belgelerde, “Gölge CIA” lakaplı özel Amerikan istihbarat kuruluşu Stratfor’a ait belgelerde Kalın’ın Stratfor’un Türkiye kaynaklarından biri olduğu yer aldı.

Ceyhun Bozkurt

Aydınlık

'Aksaçlı'dan haber var! Gündem 1 PKK'lı teslim oldu, 1 PKK kuryesi tutuklandı Gündem Maden atıkları denize boşaltılacak! Gündem Ankara'da silahlı çatışma! 1 ölü 3'ü polis, 4 yaralı Gündem