Ciner Grubu işçileri kandırdı

Arkadaşlarını heyelan kazasında kaybettiler, aramalarda canla başla çalıştılar. Ancak o günlerde 22 işçinin sigortasız ve maaşsız çalıştığı ortaya çıktı

Abone ol

Siirt'teki heyelan kazasının yaşandığı Ciner grubuna ait maden ocağı bu kez işçi haklarıyla gündeme geldi. 22 kamyon şoförü, maden kazında arkadaşlarını bulmak için çalışmalara katılmıştı. O işçilerin, çalıştığı 21 gün boyunca sigortasının yatmadığı ve maaşlarının ödenmediği ortaya çıktı. Çünkü işten çıkarılmışlardı.

Arkadaşlarını heyelan kazasında kaybettiler, aramalarda canla başla çalıştılar. Ancak o günlerde 22 işçinin sigortasız ve maaşsız çalıştığı ortaya çıktı.

Siirt'teki Ciner grubuna ait özel maden ocağında 17 Kasım'da ihmal nedeniyle heyelan yaşanmış, 16 işçi toprak altında kalmıştı. Çalışmalar 26 gün sürdü, işçilerin cansız bedenlerine tek tek ulaşıldı.

Çalışmalarda kurtarma ekiplerinin yanı sıra madende çalışan işçiler de yer aldı. Kimi kamyon şoförüydü. Toprak yığınlarını temizleyerek arkadaşlarına ulaşmak için 26 gün boyunca çalıştılar.

Risk altında çalışan ve arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan işçiler, yetmezmiş gibi bir de yasal haklarından mahrum bırakıldığı ortaya çıktı. İş akitleri fes edilen madenciler, İş Bulma Kurumu'na gittiğinde büyük şaşkınlık yaşadı. Madenciler, 18 Kasım'dan Aralık'ın 8'ine kadar sigortasız ve maaşsız çalıştıklarını öğrendiler.

Zor şartlarda arkadaşları için aramalara katılan işçiler yapılanın büyük bir hukuksuzluk olduğunu söylüyor. Madenciler, hakkını adliye koridorlarında aramaya karar verdi.

ulusalkanal.com.tr

Akbank'tan siber saldırı açıklaması Ekonomi Yumurta fiyatları 20 günde yüzde 100 arttı Ekonomi Fındık ithalatının serbest bırakıldığı iddiaları Ekonomi Gazprom doğalgaz fiyatlarının artacağını öngörüyor Ekonomi