Metalde greve doğru

İstanbul'daki metal işçileri işverenin kapısına dayandı. Çünkü metal sanayicileri, 150 bin işçiyi kapsayan toplu pazarlık sürecinde işçinin istediği zammı vermiyor. İşçiler şimdilik eylemde ama, talepleri karşılanmazsa bir sonraki adımları grev...

Abone ol

Yağmur çamur dinlemediler, zam talepleri verilmediği için bir kez daha meydanlara indiler. Metal işçileri, İstanbul Şişli'deki Metal Sanayicileri Sendikası önünde işvereni protesto etti.

Eylemin nedeni işçilere verilecek zam konusunda yaşanan anlaşmazlık. Metal sektöründe toplu pazarlık başladı. İşçi sendikası olan Birleşik Metal-İş, ücretlere net 225 lira zam istedi. İşveren sendikası MESS'in teklifi yüzde 3'lerde kaldı.

Metal işçisinin yanıtı bir sonraki aşamada grev olacak. Tabii, işverenin teklifini değiştirmesi, yani anlaşma sağlanması da mümkün.

İşçiler, MESS'in merkez binası önünde taleplerini ilettikten sonra, işvereni protesto etmek için kapıya bir de siyah çelenk bıraktı. Ardından eylem halaylarla son buldu.

ulusalkanal.com.tr

Harekete geçildi Ekonomi “Halk için bütçe” eylemi Ekonomi Kara kara düşünüyorlar Ekonomi Dünyada indirim, Türkiye'de zam Ekonomi