Brunson davasının gerekçeli kararı açıklandı

Amerikalı rahip Pastör Brunson davasının gerekçeli kararı açıklandı. Terör örgütleri ile işbirliği suçlamasıyla 3 yıl 1 ay 15 gün hapise çarptırılan Brunson'ın, "kazan kazan" anlayışıyla örgütlerle ilişki kurduğu belirtildi.

Abone ol

FETÖ ve PKK'ya yardım ettiği belirtilen Amerikalı Pastör Andrew Brunson'ın yargılandığı davayla ilgili gerekçeli karar yazımı tamamlandı.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, hazırladığı 124 sayfalık gerekçeli kararda, davaya konu olan tüm suçlamaları tek tek açıkladı.

Gerekçeli kararda Brunson'ın "kazan kazan" prensibiyle hareket ettiği ifade edildi. Bu şekilde FETÖ ve PKK'dan işbirliği yaptığı, örgütün hiyerarşisinde bulunmasada yardım ettiği kaydedildi.

Amerikalı rahibin görev yaptığı kilisenin de bölücü faaliyetleri desteklediği vurgulandı.

3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilen Brunson'un "terör sorununun yoğunlaştığı bölgelerde adeta siyasi bir aktör gibi Kürt yöneticilerle temas kurduğu" ifadesine yer verildi.

Kararda İddianamede yer alan "Siyasal ve askeri casusluk" suçlamasına ilişkin yeterli delil bulunmadığı belirtildi.

35 yıla kadar hapis cezası istenen Amerikalı Brunson, 12 Ekim'de görülen davada 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası almış, adli kontrol hükümleri kaldırılarak serbest bırakılmıştı.

ulusal.com.tr

15 Temmuz'a ait yeni görüntüler ortaya çıktı Gündem Melih Gökçek: Beyefendi ne derse emrindeyim Gündem Hulusi Akar'dan S-400 açıklaması Gündem Atatürk'e hakaret eden Mehmet Emin Korkmaz görevinden alındı Gündem