Aydınlık gazetesini Basın Konseyi'ne şikâyet eden Zekeriya Öz'e tokat gibi yanıt!

Savcılıktan kovulan Zekeriya Öz, Aydınlık Gazetesi'ni Basın Konseyi'ne şikayet etti ancak istediğini bulamadı. Zekeriya Öz, Aydınlık'ın "f tipi örgüt savcısı" ifadesinden rahatsız oldu. Öz, Basın Konseyi'ne Aydınlık'ın kınanmasını istedi. Basın Konseyi Yüksek Kurulu oy birliği ile talebi reddetti.

Abone ol

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kararıyla savcılıktan uzaklaştırılan Zekeriya Öz, Aydınlık Gazetesi'ni Basın Konseyi Yüksek Kurulu'na şikayet etti. Ancak, umduğunu bulamadı.

Aydnılık Gazetesi'nin 13 Mayıs'taki “Cüppesi Alındı-Görevden Men Edildiler” başlıklı haberde, Zekeriya Öz için "F tipi örgüt savcısı" dedi. Ergenekon tertibinde görev alan Zekeriya Öz bu ifadenin "hakaret ve iftira" olduğunu öne sürdü. Bu iddialarla Aydınlık'ı Basın Konseyi'ne şikayet etti.

Basın Konseyi Yüksek Kurulu haberi incelemedi ve Aydınlık'tan savunma istedi. Yazıişleri Müdürü Müdürü Murat Şimşek'in yazılı savunmasında “Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nde Fetullah Gülen cemaatinin; Ulusal güvenliğe yönelik, birinci ve öncelikli tehdit olarak tanımlandığını, bu sebeple haberin öznel değil objektif olduğunu” belirtti.

Savunma ve haberi değerlendirmeye alan Basın Konseyi Yüksek Kurulu, Zekeriya Öz'ü haksız buldu. Haberin "suçlama içermediğini" vurgulayan Basın Konseyi, haber hakkında “Yersizlik” kararına hükmetti.

ulusalkanal.com.tr

Mücadele sonuç verdi! Gündem Meclis'te Başkanlık Divanı için yeni gelişme Gündem Manisa'da 15 tarım işçisi ölüme böyle gitti! İşte görüntüler Gündem Kamer Genç yeniden hastaneye kaldırıldı! Gündem