Kırım Başsavcısı: Okyanus ötesine hizmet ediyorlar

Abone ol

Kırım Başsavcısı Natalya Poklonskaya, Kırım Cumhuriyeti'ne uygulanan ablukanın Batılı ülkelerin çıkarına olduğunu söyledi.

Kiev yönetimi ile Kırım Tatar Milli Meclisi'nin inisiyatifiyle başlatılan ablukayı RİA Novosti haber ajansına değerlendiren Poklonskaya, "Abluka, hiçbir uluslararası norma uygun değil. Ablukayı planlayanlar, yapıcı olma niyetinde değiller, sadece yıkıyorlar. Okyanus ötesinin çıkarlarına uygun şekilde hareket ediyorlar. Bazı kesimlerin elinde kukla olan bu gruplar, Kırım'ın hesabını sormaya ve Rusya'ya zarar vermek istiyorlar" dedi.

'PLANLAR NAFİLE'

Kırım başsavcısı, ablukayla Kırımlılara rahatsızlık verme planlarının nafile olduğunu vurguladı. Kırım'da gıda güvenliğinin tehdit altında olmadığını belirten Poklonskaya, büyük zararda olan Ukrayna gıda pazarının aksine Kırım'da yeterli gıdanın bulunduğunun altını çizdi.

Poklonskaya, fiyatları günlük olarak takip ettiklerini ve spekülatif hareketlere izin vermeyeceklerini de sözlerine ekledi.

Pazar günü Ukrayna ile Kırım Cumhuriyeti'ni bağlayan 3 karayolunu ablukaya alarak, yarımadaya gıda ürünleri sevkıyatını engelleme kampanyası başlatmıştı.

(sputnik)

İran’da Mina’daki izdiham nedeniyle 3 günlük yas Dünya Hac'daki 4 Türk'ten acı haber Dünya Netanyahu'nun eşi çalışanını dövmüş Dünya Hac'da yaşanan facia sonrası Suudi Kral'dan talimat Dünya