SON DAKİKA! Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları açıklandı. Temmuz ayında tüketici fiyatları 1,36 artarak yüzde 16,65 oldu. Üretici fiyat endeksi ise yüzde 0,99 geriled

Abone ol

Enflasyonda düşüş durdu. TÜFE arttı. Rekoru ulaştırma grubu kırdı. Üretici fiyatlarında da düşüş var. Çekirdek enflasyonda yüksek seyir ise devam ediyor. Vatandaşın geçim derti katlanarak artıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu, Tüketici Fiyat Endeksi, Temmuz 2019 verilerini açıkladı. Düşüşte olan ve haziran ayında yüzde 15'lere inen yıllık enflasyon, aşağı yönlü seyrine temmuz ayında mola verdi.

ENFLASYON RAKAMLARI

Aylık (%) Yıllık (%)

TÜFE 1,36 16,65

ÜFE -0,99 21,66

TÜFE aylık bazda yüzde 1,36 artış gösterirken, yıllık enflasyon yüzde 15,72'den yüzde 16,65 seviyesine çıktı. Yurt içi üretici fiyat endeksi ise 2019 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,99 geriledi. Aylık en fazla düşüş ham petrol ve doğal gaz sektöründe yaşandı.

Aylık en yüksek artış yüzde 4,5 ile ulaştırma grubunda gerçekleşti. Gıda fiyatları aylık bazda yüzde 1,1 düşüşerken, yıllık gıda enflasyonu yüzde 18.21 seviyesinde kaydedildi.

Fiyatlar yüksek olsa da verilerin ağustos ayında da düşüşüne devam etmesi bekleniyor. Ekonomistlere göre gıda fiyatları eylülden itibaren yükselecek.

Öte yandan çekirdek enflasyonda yüksek seyir devam ediyor. Çekirdek enflasyon, aylık yüzde 2,10 yükseldi.

ulusal.com.tr

Fındık için üç ülkeden bakanla hasat şenliği Ekonomi Çetin Ünsalan yazdı: Kırılmanın eşiğindeyiz Ekonomi İşçilerden suç duyurusu Ekonomi Son dakika haberleri... Evde bakım maaşı bayramdan önce yatacak mı? Açıklama geldi Ekonomi