TSK'dan yeni açıklama

47'nci gününde devam eden Fırat Kalkanı harekâtında, terör örgütü IŞİD'e ait hedeflere hava operasyonları düzenledi. Türk Savaş uçakları 2'si komuta merkezi olmak üzere 9 binayı içindeki terörsitlerle birlikte imha etti. IŞİD'in, ÖSO kontrolündeki Aktarin ve Türkmen Barı bölgelerine sızma girişimi de geri püskürtüldü.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekâtının 47. gününde Suriye'nin kuzeyindeki IŞİD hedeflerine hava harekâtı düzenledi.

Savaş uçakları; Tuğhali, Barigidah, Muraygil, Rail ve Şuvayrin bölgelerinde tespit edilen terör örgütü IŞİD'e ait 5 binayı içindekilerle birlikte vurdu. Binalardan 3'ünün silah mevzii haline getirildiği diğer ikisinin ise komuta merkezi olarak kullanıldığı belirlendi. İlk belirlemelere göre bina dışında bulunan 7 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirildi. Toplam sayı ise henüz bilinmiyor.

F 16'lar Duvaybik ve Aktarin’de tespit edilen 4 hedefe de 4 bomba attı. Bu harekâtta ise 2'si savunma 2'si de barınma amaçlı kullanılan IŞİD'e ait 4 bina yerle bir edildi.

Terör örgütüne ait 102 ayrı hedefe Fırtına obüsleri, Çok Nanlulu Roket Atarlar, Havanlar ve Tanklarla 416 atış yapıldı. Belirlenen hedefler tam isabetle etkisiz hale getirildi.

Terör örgütü, ÖSO kontrolündeki Aktarin ve Türkmen Barı bölgelerine sızma girişiminde bulundu. Geri püskürtülen girişimde 14 IŞİD'li öldürüldü. Çatışmalarda 2 ÖSO'lu öldü 19'u da yaralandı.

Harekâtın başından bu yana 119 meskûn mahali kapsayan yaklaşık bin 10 kilometre karelik alan terörden temizlenmiş oldu. Bu bölgelerde tuzaklanmış patlayıcıları imha çalışmaları devam ediyor.

Koalisyon güçleri ise Aktarin, Türkmen Barı ve Hazwan’da düzenlediği 10 hava harekâtında 17 IŞİD'liyi etkisiz hale getirdi, 1 araç ve 3 binayı imha etti.

Operasyonlar devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr

Metin Feyzioğlu'ndan 'Rüzgar Çetin' yorumu Gündem Şemdinli'de 10 asker şehit, 8 vatandaş hayatını kaybetti Gündem Elazığ’da İHA düştü! Gündem Bakan Çelik: FETÖ'nün tehlikeli olmasının sebebi... Gündem