HDP'de cinsel saldırı skandalı: Tuma Çelik yazılı savunma verdi

Tecavüz suçlamasıyla dokunulmazlığının kaldırılması istenen HDP’li Tuma Çelik, Meclis’e yazılı savunmasını verdi. Çelik’in cinsel saldırı iddialarını reddederken, “Bir gece birlikte kaldık ama beraber olmadık” dediği öğrenildi. Gözler şimdi hazırlık komisyonunun hazırlayacağı rapora çevrildi.

Abone ol

Cinsel saldırı suçlamasında HDP’li Çelik savunma yaptı.

Tecavüz suçlamasıyla gündeme gelen Mardin Milletvekili Tuma Çelik PKK’nın siyasi uzantısı HDP’den ihraç edilmişti. Çelik hakkında “nitelikli cinsel saldırı” suçlamasıyla hazırlanan fezlekenin Meclis’teki çalışmaları ise sürüyor.

Kurban Bayramı öncesi mağdur kadını dinleyen Meclis Hazırlık Komisyonu bu kez Çelik’in yazılı savunmasını aldı.

Çelik’in savunmasında cinsel saldırı iddialarını reddederken, “Bir gece birlikte kaldık ama beraber olmadık” dediği öğrenildi.

Mağdur kadın ve Çelik’in ifadelerine başvurulmasının ardından gözler şimdi komisyonun hazırlayacağı rapora çevrildi. Hazırlık komisyonu 20 Ağustos’ta toplanacak ve raporun son halini verecek.

Çelik, istemesi halinde bu tarihte komisyona gelerek ya da tayin ettiği bir vekil aracılığıyla sözlü savunmasını da yapabilecek. Hazırlık komisyonunun 1 aylık çalışma süresi de 24 Ağustos’ta sona erecek.

Komisyon, dokunulmazlığın kaldırılması ya da milletvekilliğinin devamı yönünde karar verebilecek. Komisyon raporunu Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’na da iletecek. Karma komisyon da raporu aldığı tarihten itibaren 1 ay içinde toplanarak asıl kararı verecek.

Öte yandan HDP de bir de cinsel taciz suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı. HDP Cizre İlçe Başkanlığı’nda bir kadın, parti çalışmaları sırasında tanıştığı yöneticiler tarafından cinsel tacize uğradığı iddiasıyla şikâyette bulundu.

Kadının şikâyeti üzerine Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ilçe başkanlığında yöneticilik yapan 5 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

ulusal.com.tr

Jandarma'dan kriminal videosu Gündem Bakan Soylu duyurdu: Yıldırım 5 Operasyonu başladı Gündem Kayserispor‘da skandal: Kulüp bütçesinden aile boyu tatil Gündem Parti Meclisi'ne seçilmeyen Tuncay Özkan'a yeni görev Gündem